Novinar Jurdana priveden zbog udaranja supruge

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 11.09.2006. u 16:36

ZAGREB - Poznati novinar i kolumnist Nacionala Srećko Jurdana završio je u nedjelju u policiji jer je pred očima 10-godišnjeg sina udario svoju suprugu Dušanku (51).

Kako smo doznali iz izvora bliskog policijskoj istrazi, Jurdanina supruga nazvala je u subotu nešto prije ponoći policiju i rekla im da je suprug napao nju i njihova maloljetnog sina.

Policajci su došli do Jurdanina stana na Prisavlju gdje im je Dušanka ispričala da se Jurdana vratio kući pijan i u kuhinji počeo vikati na nju i njihova sina. Nakon što ju je u jednom trenutku ošamario pred djetetom, Dušanka je pokupila sina, otišla u dnevnu sobu i telefonom nazvala policiju. Policajci su ga nakon toga priveli u policijsku postaju na Trnju.

Jurdana je, kako neslužbeno doznajemo, odbio alkotestiranje, a nakon obrade u policiji prepraćen je i Prekršajnom sucu u Zagrebu koji ga je kaznio s 1500 kuna. Zaradio je prekršajnu prijavu zbog nasilničkog ponašanja u obitelji.

- To je bio mali obiteljski incident i sve je završilo bezbolno. Kad sam se te večeri vratio kući, ona se uplašila za dijete jer sam se s njim htio poigrati. Ženi su malo popustili živci, nema tu ničega spektakularnog - rekao nam je danas Srećko Jurdana. Policajci su Jurdani, tijekom obrade oduzeli i pištolj, kojeg legalno posjeduje.


D. Kovačić

Izdvajamo