Općini Medulin zabranjena kontrola radnika otiskom prsta

MEDULIN, ZAGREB - Nakon što su se zaposleni u Općini Medulin prije mjesec dana usprotivili da im se uzimanjem otiska prsta kontrolira dolazak i odlazak s posla, Agencija za zaštitu osobnih podataka zabranila je takavu kontrolu.



Agencija u privremenom rješenju ističe da se takav sustav evidencije, za koju je Općina s ugradnjom platila 16.875 kuna, može provoditi samo uz pristanak zaposlenih. Slična je odluka donesena i prije dvije godine kada je isti sustav željela uvesti Porezna uprava u Zagrebu.



- Privremeno rješenje smo primili i u skladu s njim ćemo se i ponašati. Zaposlenici koji žele moći će se identificirati pri dolasku i odlasku s posla otiskom prsta, a ostali će koristiti karticu - rekao je načelnik Općine Goran Buić. Prema njegovim riječima, efekt koji su uvođenjem sustava  željeli postići bit će isti.



- Nama je najvažnije da se točno zna koliko tko od zaposlenika vremena provodi na poslu jer će se na temelju toga i nagrađivati - ustvrdio je Buić.  Inače, u Općini Medulin nisu, kao što su to najavljivali, s korištenjem sustava IdentiHL BonelID započeli početkom travnja jer su, kako je rekao Buić, čekali rješenje Agencije.

S. Fable;G. Galović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 16:03