Osijek: HDZ želi da Đapić odustane od kandidature?

OSIJEK - Krešimir Bubalo ili Ante Đapić? Tko će od njih biti novi osječki gradonačelnik znat će se 31. svibnja, no s obzirom na prvi rezultat evidentno je da Bubalo ulazi s prednosti od čak 16 posto glasova.



Ipak, Đapić je uvjeren da može svladati Bubala. - Bit će to personalizirana kampanja, a strategija će biti definirana do kraja dana. Splasnut će za nas negativni čimbenici iz “slučaja Glavaš i Matković”, koji se pokazao kao izdajica i vjerujem da će njegovi birači to prepoznati te glasati za mene - rekao je danas Đapić.



Većina u vijeću



To što ga je Đapić prozvao izdajicom mogao bi biti i jedan od razloga zašto je nezavisni kandidat Gordan Matković skloniji podržati kandidaturu svoga partnera s tenisa, HDSSB-ova kandidata Krešimira Bubala.



Osim toga, s njim bi u Gradskom vijeću imao i većinu od 14 vijećnika.



- Mogu reći da će nam smjer biti logika i stabilnost, a to nije 7 stranaka i partnera - izjavio je Matković.



Prljava kampanja




No, do nas je došla informacija da će HDZ-ovci pokušati pritisnuti Đapića da odustane od kandidature, čime bi u drugi krug išao Matković, jer drže da ima više izgleda protiv Bubala. To nitko nije želio potvrditi, a iz Đapićeva stožera su javili da to “ne dolazi u obzir”.



S druge strane, Bubalu sa svih strana stižu čestitke. Dok smo sjedili za stolom, zvao je Čačić, a Bubalo se pohvalio i da ga je zvao i Stjepan Mesić.



- Imamo program koji ćemo pojačati obilascima četvrti u kojima smo imali slabiji rezultat. Od Đapića očekujem još prljaviju kampanju - istaknuo je Bubalo.




N. Patković/EPEHA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:53