Predstavljen 'Stepinčev put' u Bistricu

MARIJA BISTRICA - Turistička zajednica općine Marija Bistrica pod pokroviteljstvom općine Marija Bistrica i svetište Majke Božje Bistričke pokrenula je projekt hodočasničkih putova pod nazivom "Stepinčev put" kao atraktivnu ponudu vjerskog turizma predstavljen danas u bistričkom Domu kulture.



- Osnovni ciljevi ovog programa su stvaranje hodočasničkih putova za sve štovatelje Majke Božje, odavanje posebnog priznanja bistričkom hodočasniku kardinalu Alojziju Stepincu, koji je zbog svoje privrženosti Majci Božjoj Bistričkoj proglašen blaženim u Mariji Bistrici, te povezivanje s ostalim svetištima u Hrvatskoj i izavan nje - istaknuo je na predstavljanju autor projekta dr. Eduard Kušen.



Što se same izvedbe projekta tiče, u njegovoj prvoj fazi identificirat će se trasa puta do najvećeg marijanskog svetišta u Hrvatskoj, slijedi odabir najidealnijeg puta do Marije Bistrice, koji će potom biti označen.



Kao što je to i uobičajeno, bit će tiskani prigodni leci te drugi promidžbeni materijal vezan za Stepinčev put. Prema riječima rektora svetišta Majke Božje Bistričke, Zlatka Korena, koji je na predstavljanju "Stepinčevog puta" govorio o važnosti kardinala Stepinca koji je uz papu Ivana Pavla II. jedan od najdražih hodočasnika u Mariju Bistricu, postoji mogućnost uspostavljanja međunarodne veze, odnosno hodočasničkog puta između bistričkog svetišta i Mariazella u Sloveniji.



Partneri u izradi Stepinčevog puta su Lepoglava, Krašić i Sveti Ivan Zelina, lokalni partner je planinarsko društvo "Grohot" Marija Bistrica, a podržava ga Ministarstvo mora, turizma, prometa i razvitka, Hrvatska turistička zajednica te turističke zajednice grada Zagreba, Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije.




Senka Susović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:10