Pucnjava ispred Fontane razotkrila prvorazredni skandal

ZAGREB - Najnoviji incident kada je riječ o narodnjačkim klubovima dogodio se jučer oko pet sati na parkiralištu ispred lokala Fontana, u novozagrebačkom naselju Trnsko.



Nepoznati je muškarac nakon divljanja po lokalu prvo ispalio hitac iz pištolja u zrak, a potom izudarao zaštitara, gosta i pjevača benda Ponoćni express, koji je svirao te noći.



Pucnjava ispred Fontane razotkrila je prvorazredni skandal da su se trojica hrvatskih reprezentativaca, Dario Srna, Ivica Olić i Boško Balaban, umjesto u kampu u Čatežu nalazila u grotlu najžešćih srpskih narodnjaka.

Iako reprezentativna trojka nije izravno sudjelovala u incidentu, činjenica da su samo tri dana prije utakmice s Rusijom razuzdano "ružili" uz pomoć narodnjaka, sramotna je za hrvatski nogomet. Prema iskazima posjetitelja Fontane, Srna, Balaban i Olić bili su glavne zvijezde među gostima folk-kluba u kojemu je te noći svirao srpski narodnjački bend. Svoju naklonost prema istočnjačkom melosu neki od hrvatskih nogometaša već su pokazali u narodnjačkim klubovima diljem Hrvatske.



SRNA, BALABAN I OLIĆ SUSPENDIRANI



Još nije razjašnjeno što se točno događalo u Fontani i na parkiralištu ispred tog noćnog kluba, i zbog čega je nepoznati muškarac napao zaštitara Klemm securityja, a potom sjeo u Mercedes i pobjegao. Prema riječima zaštitara, sve je počelo oko pet sati kad se nepoznati muškarac prvo fizički sukobio sa skupinom muškaraca pa su ih razdvojili zaštitari.



Intervenirala je policija i napadač je izbačen iz kluba. Nakon nešto više od pola sata vratio se, ali s pištoljem u ruci. Razjareno je vikao ispred kluba, a kad su ga zaštitari pokušali smiriti, ispalio je hitac u zrak. Ni tada se nije smirio, nego je nasrnuo na zaštitara Branimira J. (35), koji mu je samo pola sata prije pritekao u pomoć dok se tukao sa skupinom gostiju.

Agresivni napadač je udario Branimira J. drškom pištolja, a zatim je gosta Marijana V. (38) također udario pištoljem u glavu. Onda je ponovno ušao u klub i počeo bahato mahati pištoljem. No ni to mu nije bilo dovoljno, nego je na izlazu iz narodnjačkog kluba udario pjevača sastava Ponoćni express iz Vranja, u Srbiji. Kako su nam ispričali kolege napadnutog zaštitara, bjegunca prije nisu viđali u klubu.



Zaštitar Klemm securityja je lakše ozlijeđen, kao i gost Marijan V., a ozbiljnije ozljede nije zadobio ni pjevač Ponoćnog expressa Goran Stojanović (35). Za odbjeglim napadačem, koji je pobjegao u Mercedesu, zagrebačka policija intenzivno traga, no do zaključenja izdanja još nije uhićen. Parkiralište ispred narodnjačkog kluba Fontana nadzire se kamerom pa bi to moglo olakšati identifikaciju razjarenog napadača. Osim toga, napadača su dobro vidjeli i zaštitari Klemm securytija koji su nakon incidenta za Novu godinu, kad je iz pištolja pucao bjegunac Rajko Pavić i ranio trojicu redara, preuzeli zaštitu Fontane.



Bjegunac s Interpolove tjeralice pucao u trojicu

ZAGREB -  Šira javnost poznaje folk-klub Fontanu po tome što u njega zalaze brojne javne osobe, među kojima su slavni sportaši, poznati televizijski voditelji, ugledni odvjetnici, policajci... Fontana u Novom Zagrebu postala je poznata čitateljima crnih kronika prije osam mjeseci. Na dočeku2006. godine  bjegunac s Interpolove tjeralice Rajko Pavić pijan je pucao u redara i zaštitare tvrtke Bilić-Erić i prostrijelio Huseina Dedića (38), Silvija Kneževića (21) i Filipa Mravka (24). Pavić je u trenutku incidenta već bio na tjeralici koju je raspisao MUP Bosne i Hercegovine, i to zbog niza teških delikata s elementima nasilja. Nakon pucnjave pobjegao je i tjednima mu se nije moglo ući u trag. Uhićen je kasnije u okolici Banje Luke. (M. Sm.)



Martina Smoljanec
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:20