Radikali: Velika Srbija do Karlobaga i Karlovca čim osvojimo vlast u Srbiji

BEOGRAD - Srpska radikalna stranka (SRS) poručuje da ideja o "velikoj Srbiji" nije mrtva već samo čeka da radikali dođu na vlast kako bi je ostvarili, objavila je jučer beogradska televizija B 92 analizirajući stajališta radikala iznijeta na njihovu skupu proteklog vikenda.



SRS je potvrdila da se ne odriče politike kojom bi Srbija izašla na granice Karlobag-Karlovac-Ogulin-Virovitica, prenosi B92 i dodaje da najavljeni radikalski vanjsko- politički kurs Srbije podrazumijeva uz ostalo i konačni obračun s Vatikanom.



"Kroz cijelu srpsku povijest pokušavaju nas uništiti, pokušavaju nas staviti pod jednu šljivu. Ali, zahvaljući Vojislavu Šešelju i ideologiji srpskog nacionalizma ja sam siguran da će prije ili kasnije ta šljiva biti na granicama Karlovac-Karlobag-Ogulin-Virovitica", rekao je na skupu radikalski zastupnik u srbijanskoj skupštini Milorad Mirčić.



Govoreći o šteti koju takve poruke Srpske radikalne stranke nanose Srbiji, B 92 navodi da dio beogradskih analitičara smatra da je riječ o praznoj priči i predizbornom pozicioniranju radikala , dok Srbi u Hrvatskoj podsjećaju na cijenu koju su prije samo desetak godina platili zbog takve politike radikala i socijalista.



Predsjednik Srpskog demokratskog foruma iz Zagreba Milorad Pupovac za B 92 je rekao da "poslije iskustva iz posljednjeg rata, radikalski san o šljivama u Karlobagu predstavlja najmračniju stranu srpske politike 20. stoljeća". On je podsjetio da je ta ideja bila "fatalna za veliki broj Srba u Hrvatskoj".



Kako objavljuje B 92 , predsjednik Srbije Boris Tadić oštro je osudio spomenute izjave koje ugrožavaju Srbe u Hrvatskoj te naglasio da je interes Srbije regionalna stabilnost. (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 01:35