Sanader: Tuđmanu u Splitu bolje mjesto nego Zagreb

SPLIT - Nisam zadovoljan kako se Grad Zagreb odnosi prema prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu koji je trebao dobiti spomenik na središnjem trgu i zato predlažem da se u ovoj godini započne projekt podizanja spomenika Tuđmanu u Splitu.



Mjesto neka mu odredi struka, ali smatram da to treba biti na jednom od glavnih gradskih trgova jer se mi ne stidimo naših velikana. Rekao je to premijer dr. Ivo Sanader u govoru na svečanoj sjednici GO HDZ-a u splitskom hotelu Marjan u povodu obilježavanja 17 godina od osnutka stranke čemu je prisustvovalo više od 1000 članova i simpatizera.



U govoru koji je trajao gotovo 40 minuta kao pravi početak predizborne kampanje premijer je najavio da će zajedno sa suprugom te svojom zamjenicom Jadrankom Kosor i predstavnicima braniteljskih udruga 17. siječnja ići na audijenciju kod pape Benedikta XVI. kako bi mu zahvalio što je prije 15 godina Vatikan priznao samostalnu Hrvatsku, i to dva dana prije međunarodne zajednice, što je presedan. Poslao je poruku Draganu Čoviću i Boži Ljubiću, koji vode dva razjedinjena HDZ-a u BiH da se ujedine jer samo tako hrvatski narod u toj zemlji može ostati konstitutivan, a iz Hrvatske će i dalje dobivati financijsku i političku podršku.



- Očekivao sam više kreativnosti i ideja od svojih političkih suparnika, ali njih uvijek krase samo svađe pa se tako Čačić i Račan već svađaju tko će biti premijer, a još nisu dobili izbore. Zato im poručujem da ne zagovaraju prijevremene izbore jer će im tako iluzija dulje trajati - izjavio je Sanader koji je prije stranačkog skupa pustio u pogon 10 elektroenergetskih objekata Programa Split.  



Nataša Bakotić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 00:45