Svjedok u slučaju Glavaš: Šef policije Faber htio je spriječiti moj iskaz

OSIJEK - Damir Huber iz Osijeka, jedan od svjedoka u istražnom postupku protiv Branimira Glavaša i Krunoslava Fehira, podnio je kaznenu prijavu protiv načelnika osječke policije Vladimira Fabera i policajca Vjekoslava Tapšanjija optužujući ih da su ga ili htjeli navesti na davanje lažnog iskaza ili spriječiti davanje iskaza, čime su počinili kazneno djelo protiv pravosuđa.



Huber je prijavu javnosti predočio u odvjetničkom uredu Nediljka i Domagoja Rešetara. Kako se navodi u prijavi, Huber je jutros u 9 sati, na temelju poziva koji mu je uručen jučer  poslijepodne, trebao doći u osječku policiju radi "davanja obavijesti o sprječavanju dokazivanja". Dan ranije, odnosno u ponedjeljak navečer, na mobitel ga je nazvao Tapšanji te mu rekao da se nađu "na pet minuta i popričaju o slučaju u kojem je svjedok".



- U jesen 2005. moj je klijent bio na obavijesnom razgovoru u PU osječko-baranjskoj oko ratnih zbivanja 1991. Od tada do danas nikome nije davao iskaz nego je, kao svjedok u istražnom postupku protiv Branimira Glavaša, pozvan na Županijski sud u Zagrebu. Tek nakon što je pozvan u Zagreb, načelnik Faber izdaje nalog da se vrši kontinuirani pritisak na mog klijenta tako što ga prate dva policajca u civilu i posjećuju ga u njegovoj dvorani za borilačke sportove - pojasnio je Rešetar.





- Bio je na sahrani svoje sestre u Zagrebu pa me zamolio da ga odvezem do kuće. Uopće nisam znao da je bilo kakav svjedok! - rekao je Bogojević.



Na pitanje zbog čega se tek sada odlučio progovoriti o tome, Bogojević je rekao da je u utorak (?!) o sličnom slučaju doznao iz medija da bi se potom ispravio rekavši da je toga dana zapravo razgovarao s odvjetnikom Rešetarom dok je o slučaju Huber u medijima slušao tek jučer.  

'Nisam ni znao da je neki svjedok'

Novinare je pozvao i privatni poduzetnik Boško Bogojević koji je još prije 10-ak dana, zbog utjecaja na svjedoke, bio priveden na informativni razgovor. To se, kaže Bogojević, dogodilo nakon što je svog dugogodišnjeg prijatelja dočekao na željezničkoj postaji, odvezao ga kući i otišao.



V. Tomić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:18