Teška pobjeda Cibone

ZAGREB - Cibona je po prvi put u ovom izdanju NLB lige došla do pozitivnog omjera pobjeda i poraza nadmašivši Budućnost 80-78. Do pobjede su "vukovi" došli teško, a razloge za to valja tražiti na nekoliko strana.



Podgoričani su, za početak, dobro posložena, mlada, poletna, agresivna i hrabra momčad. Cibona, za koju nije igrao Rozić zbog bolova u stopalu, i dalje iskazuje elemente neuigranosti, nije imala kontinuiteta kvalitete i koncentracije, opet je ostala bez unutarnje igre, i još se ne daje naslutiti ona timska "kemija" s kojom bi trebali ući u Euroligu. Trener Cibone Vranković ponovno je imao ideju preslagivanja "puzzlea" i razigravanja nekih igrača.



- Lakše je razigravati igrače na vlastitom parketu - rekao je Joke.



U nekim je namjerama uspio, a u nekima ne. Recimo, Hoskin je ušao s klupe i ostao bez ozbiljnog učinka, Kelley je počeo oba poluvremena, prvo solidno, drugo loše, a starter Vukušić je vrlo dobro odigrao prvi dio. Na sve se to nadovezalo i tragično suđenje slovenske trojke ("deja vu"), koja je "izmasakrirala" utakmicu, dva puta vraćajući goste u igru, da bi u odlučujućem napadu Cibone prešutila mogući Mulaomerovićev prekršaj u napadu.



- Moram prespavati i pogledati snimku da bih o nekim stvarima mogao govoriti - komentirao je Vranković, koji je "popio" tehničku u 15. minuti.



Domaći su uglavnom vodili, a priliku da steknu visok kapital i odluče susret propustili su sredinom treće dionice (49-36, 51-38) zbog izgubljenih lopti Kelleyja i serije promašenih šuteva. Gosti su definitivno uhvatili priključak nakon tehničke Vukušiću u 33. minuti. Imali su i vodstvo 64-66 i 66-68, a Otašević je na 36 sekundi do kraja smanjio na 76-75. Izabran za čovjeka odluke u situaciji kad je Ayuso bio u nizu promašaja, Mulaomerović je preko "picka" Hoskina prodro, i poentirao iz okreta, uz pad Dragojlovića, potom je Popović šutnuo dvicu (!!!) na devet sekundi, a Ayuso ubacio slobodna za 80-75 i sigurnu pobjedu.



- Napravili smo grešku u posljednjem napadu, mladost i neiskustvo učinili su svoje - rekao je trener gostiju, Radonjić.



Sve u svemu, nije bilo bajno, ali ni tragično. Ostala je bojazan da Cibona ni do prve euroligaške utakmice, s Efesom, neće doći do željene razine forme. Predigra dugo traje, a još nisu ni grudnjak uspjeli otkopčati. Dva posljednja susreta regionalne lige uspjeli su izvući na iskustvo i individualnu kvalitetu, ali to među "velikim dečkima" neće prolaziti. 





Košarkaši Zagreba opasno su "visili" kod Slovana, i dugo su zaostajali. Najveću prednost Ljubljančani su imali u 15. minuti (35-18), no "mravi" su se serijom 10-0 krajem prvog poluvremena približili na podnošljiv zaostatak. Tri uzastopne trice Dundovića sredinom treće dionice napokon su Zagrebu donijele sigurnost i minimalno vodstvo koje su održavali do posljednjih minuta, i u završnici su došli do uvjerljive i vrijedne pobjede, 102-89. 
Preokret Zagreba





Zoran Čutura
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 14:43