Top 5 u hrvatskim i američkim kinima

Hrvatska kina

1. Poroci Miamija

Režija: Michael Mann

Uloge: Colin Farrell, Jamie Foxx

Remake popularne kriminalističke serije iz osamdesetih godina, u kojem su Crockett i Tubbs na tajnom zadatku. Mann (producent i scenarist serije) snimio je vrlo dobar, tvrdi krimić koji osim imena likova i mjesta radnje zapravo ima malo veze s originalnom serijom.

vikend: 5815

ukupno: 16.901

Garfield 22. Garfield 2

Režija: Tim Hill

Uloge: Brecklin Meyer, Jennifer Love Hewitt

U nastavku filmske ekranizacije popularnog stripa, a kasnije i crtića o omiljenom lijenom narančastom mačku, Garfield dolazi u Englesku gdje ga zamjenjuju s mačkom Princom koji je upravo naslijedio dvorac. Za one kojima se svidio prvi film.

vikend: 4185

ukupno: 16.061

Klik - za savršen život3. Klik - za savršen život

Režija: Frank Coraci

Uloge: Adam Sandler, Kate Beckinsale

Treći zajednički film Coracija i Sandera govori o radišnom arhitekti koji pronalazi daljinski upravljač kojim može upravljati svojim životom, što mu naravno može pomoći, ali i zakomplicirati život. Gledatelji po sandlerovskom običaju zadovoljniji od kritike.

vikend: 3343

ukupno: 3343

Vraćam se4. Vraćam se

Režija: Pedro Almodovar

Uloge: Penelope Cruz, Carmen Maura

Novi vrlo hvaljeni film omiljenog Almodovara govori o obitelji tri generacije žena i tragičnim sudbinama koje se ponavljaju. Unatoč praznom hodu, ovaj solidni film nudi zanimljivu priču, odličnu glumu i očekivanu almodovarsku atmosferu.

vikend: 2884

ukupno: 6521

Duh u močvari5. Duh u močvari

Režija: Branko Ištvančić

Uloge: Marko Parlov, Robart Vass

Brat i sestra Miron i Melita dolaze u Kopačevo za zimske praznike posjetiti prijatelja. Iste noći pronađen je dječak Halasz koji tvrdi da ga je u močvari napao duh. Pohvalno je svakako što je konačno krenula i produkcija domaćeg dječjeg filma, ali rezultat još nije jako dobar.

vikend: 2605

ukupno: 2605



Američka kina

Gridiron Gang1. Gridiron Gang

Režija: Phil Joanou

Uloge: The Rock, Xzibit

U popravnom domu odgajatelj od grupe teških tinejdžerskih delinkvenata u četiri tjedna uspijeva napraviti ozbiljnu srednjoškolsku nogomotnu momčad. Ne osobito originalno, ali korektno. Iako nije loš, The Rocku ipak bolje odgovaraju akcijske uloge. 





The Black Dahlia2. The Black Dahlia


Režija: Brian De Palma

Uloge: Josh Hartnett, Scarlett Johansson

Dugoočekivana ekranizacija istoimenog fiktivnog noir romana Jamesa Elroya o stvarnom slučaju ubojstva glumice Elizabeth Short nije ispunila očekivanja. Film u De Palminoj režiji stvarno izgleda prekrasno, ali je scenarij preslab i prekonfuzan.





Everyone's Hero3. Everyone's Hero


Režija: Christopher Reeve, Daniel St. Pierre, Colin Brady

Glasovi: Jake T. Austin, Raven

Animirani film o dječaku koji 30-ih godina prošlog stoljeća pronalazi bejzbol-lopticu koja govori i zajedno kreću u potragu za govorećom bejzbol-palicom koju moraju vratiti slavnom igraču Babeu Ruthu. Ništa posebno.



The Last Kiss

4. The Last Kiss


Režija: Tony Goldwyn

Uloge: Zach Braff, Jacinda Barrett

Scenarij Paula Haggisa ("Crash") temelji se na talijanskom filmu "L'ultimo baccio". Nakon trogodišnje veze, Michael i Jenna očekuju dijete, ali ne razmišljaju o braku. Michael je užasnut ozbiljnošću i upušta se u ljubavnu aferu. Dobra drama s pametnim dijalozima i odličnom glumom.

The Covenant5. The Covenant

Režija: Renny Harlin

Uloge: Steven Strait, Sebastian Stan

Četvorica studenata potječu iz obitelji koje posjeduju magične moći, ali osim velikih mogućnosti, dolaze i razne opasnosti koje su sve očitije s pojavom novog tajanstvenog studenta. Tek slabašan horor nekad uspješnog redatelja ("Umri muški 2", "Cliffhanger")







Pročitajte koji su najgledaniji filmovi u hrvatskim videotekama...



Sanjin Petrović
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:29