Top 5 u hrvatskim i američkim kinima

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.09.2006. u 14:13

Hrvatska kina

1. Poroci Miamija
Režija: Michael Mann
Uloge: Colin Farrell, Jamie Foxx
Remake popularne kriminalističke serije iz osamdesetih godina, u kojem su Crockett i Tubbs na tajnom zadatku. Mann (producent i scenarist serije) snimio je vrlo dobar, tvrdi krimić koji osim imena likova i mjesta radnje zapravo ima malo veze s originalnom serijom.
vikend: 5815
ukupno: 16.901

Garfield 22. Garfield 2
Režija: Tim Hill
Uloge: Brecklin Meyer, Jennifer Love Hewitt
U nastavku filmske ekranizacije popularnog stripa, a kasnije i crtića o omiljenom lijenom narančastom mačku, Garfield dolazi u Englesku gdje ga zamjenjuju s mačkom Princom koji je upravo naslijedio dvorac. Za one kojima se svidio prvi film.
vikend: 4185
ukupno: 16.061

Klik - za savršen život3. Klik - za savršen život
Režija: Frank Coraci
Uloge: Adam Sandler, Kate Beckinsale
Treći zajednički film Coracija i Sandera govori o radišnom arhitekti koji pronalazi daljinski upravljač kojim može upravljati svojim životom, što mu naravno može pomoći, ali i zakomplicirati život. Gledatelji po sandlerovskom običaju zadovoljniji od kritike.
vikend: 3343
ukupno: 3343

Vraćam se4. Vraćam se
Režija: Pedro Almodovar
Uloge: Penelope Cruz, Carmen Maura
Novi vrlo hvaljeni film omiljenog Almodovara govori o obitelji tri generacije žena i tragičnim sudbinama koje se ponavljaju. Unatoč praznom hodu, ovaj solidni film nudi zanimljivu priču, odličnu glumu i očekivanu almodovarsku atmosferu.
vikend: 2884
ukupno: 6521

Duh u močvari5. Duh u močvari
Režija: Branko Ištvančić
Uloge: Marko Parlov, Robart Vass
Brat i sestra Miron i Melita dolaze u Kopačevo za zimske praznike posjetiti prijatelja. Iste noći pronađen je dječak Halasz koji tvrdi da ga je u močvari napao duh. Pohvalno je svakako što je konačno krenula i produkcija domaćeg dječjeg filma, ali rezultat još nije jako dobar.
vikend: 2605
ukupno: 2605


Američka kina

Gridiron Gang1. Gridiron Gang
Režija: Phil Joanou
Uloge: The Rock, Xzibit
U popravnom domu odgajatelj od grupe teških tinejdžerskih delinkvenata u četiri tjedna uspijeva napraviti ozbiljnu srednjoškolsku nogomotnu momčad. Ne osobito originalno, ali korektno. Iako nije loš, The Rocku ipak bolje odgovaraju akcijske uloge. The Black Dahlia2. The Black Dahlia

Režija: Brian De Palma
Uloge: Josh Hartnett, Scarlett Johansson
Dugoočekivana ekranizacija istoimenog fiktivnog noir romana Jamesa Elroya o stvarnom slučaju ubojstva glumice Elizabeth Short nije ispunila očekivanja. Film u De Palminoj režiji stvarno izgleda prekrasno, ali je scenarij preslab i prekonfuzan.Everyone's Hero3. Everyone's Hero

Režija: Christopher Reeve, Daniel St. Pierre, Colin Brady
Glasovi: Jake T. Austin, Raven
Animirani film o dječaku koji 30-ih godina prošlog stoljeća pronalazi bejzbol-lopticu koja govori i zajedno kreću u potragu za govorećom bejzbol-palicom koju moraju vratiti slavnom igraču Babeu Ruthu. Ništa posebno.


The Last Kiss
4. The Last Kiss

Režija: Tony Goldwyn
Uloge: Zach Braff, Jacinda Barrett
Scenarij Paula Haggisa ("Crash") temelji se na talijanskom filmu "L'ultimo baccio". Nakon trogodišnje veze, Michael i Jenna očekuju dijete, ali ne razmišljaju o braku. Michael je užasnut ozbiljnošću i upušta se u ljubavnu aferu. Dobra drama s pametnim dijalozima i odličnom glumom.

The Covenant5. The Covenant
Režija: Renny Harlin
Uloge: Steven Strait, Sebastian Stan
Četvorica studenata potječu iz obitelji koje posjeduju magične moći, ali osim velikih mogućnosti, dolaze i razne opasnosti koje su sve očitije s pojavom novog tajanstvenog studenta. Tek slabašan horor nekad uspješnog redatelja ("Umri muški 2", "Cliffhanger")Pročitajte koji su najgledaniji filmovi u hrvatskim videotekama...


Sanjin Petrović

Izdvajamo