Tri milijuna eura za novi štih M. Lošinja

MALI LOŠINJ - Uskoro će početi gradnja velikog trgovačko-poslovnog centra u Malom Lošinju na lokaciji postojećeg Opskrbnog centra i tržnice u Ulici braće Vidulića.



Ovim će projektom taj otočni grad dobiti reprezentativni poslovno-stambeni kompleks koji će sadržavati novu zatvorenu i klimatiziranu tržnicu, prizemlje s trgovinom na više od 600 četvornih metara, javne WC-e, prostor za dvije trgovine, jedan manji ugostiteljski objekt, 130 četvornih metara za prostor banke s uredima na dijelu prvog kata te podzemnu garažu sa 28 parkirnih mjesta. U preostalom dijelu objekta bit će sagrađena 22 stana, a čitav će se kompleks protezati na oko 4500 četvornih metara.

Projekt, "težak" više od tri milijuna eura, utemeljen je na sporazumu vlasnika prostora, tvrtki Navam, Jadranka d.d., zatim Grada Malog Lošinja, te dvije fizičke osobe, a nositelj investicije je spomenuti Navam. Kako ističu, sve je spremno za početak radova, a čeka se samo zeleno svjetlo nadležnog ministarstva, budući da je nekoliko građana uložilo žalbu na ovu gradnju.



Međutim, prema riječima gradonačelnika Malog Lošinja Garija Capellija, ne očekuju se nikakvi problemi i dozvola bi mogla stići za koji dan.



- Gradnja ovog kompleksa predviđena je Prostornim planom i sve je spremno za realizaciju. Rok za gradnju poslovnog dijela kompleksa je 15. lipnja ove godine, budući da su u turističkoj sezoni zabranjeni radovi, a stanovi bi trebali biti sagrađeni do kraja ove godine. Ovaj je projekt izuzetno značajan za napredak Malog Lošinja iz više razloga.

Napokon ćemo se riješiti postojeće tržnice koja je ruglo grada, dobit ćemo javne WC-e kojih u Malom Lošinju do sada nije bilo, i zbog toga smo 'padali' na raznim 'zelenim i plavim cvjetovima' za turizam. Grad će biti vlasnik jednog od 19 stanova, a imamo džentlmenski dogovor da se ostali stanovi prodaju lokalnom stanovništvu, za što, sudeći po prijavama, već sada vlada veliko zanimanje - rekao nam je Capelli.



Izvođač radova je građevinska tvrtka Radnik iz Križevaca, a prema riječima direktora Navama Arsena Mujagića svi rokovi će se poštovati i novi će objekt biti završen do ljeta.



- trgovina od 600 kvadrata u prizemlju

- javni WC-i

- prostor za dvije trgovine

- prostor za manji ugostiteljski objekt

- 130 četvornih metara za prostor banke s uredima na dijelu

prvog kata

- podzemna garaža sa 28 parkirnih mjesta

- u preostalom dijelu objekta bit će sagrađena 22 stana

Sadržaji poslovno-stambenog kompleksa:

- zatvorena i klimatizirana tržnica



Luka Benčić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:15