Ujedinjenje Kobea, Shaqa i Phila Jacksona

U nedjelju se u Phoenixu igra 58. NBA All Star utakmica kao glavni događaj All Star vikenda. To je treći put da je Phoenix domaćin ove priredbe, prethodno se su revije najboljeg u NBA ondje događale 1975. i 1995. Prva NBA All Star utakmica igrana je u Boston Gardenu 1951.  i od tada se igra u istom formatu: najbolji igrači Istočne konferencije protiv najboljih igrača Zapadne konferencije. Najviše MVP priznanja ima Bob Pettit (4), a posljednje je osvojio 1962. Zadnju utakmicu, igranu u New Orleansu, Istok je dobio 134-128, a MVP je bio LeBron James.



Nate Robinson pobjednik zakucavanja (VIDEO)



Više iz
rubrike
KOŠARKA


Igrači se za nastup biraju tako da navijači glasuju za početne petorke, kojima se dodaju igrači u izboru trenera. Najviše glasova navijača dobio je Dwight Howard (3 150 181), a na Zapadu je to bio Kobe Bryant (2 805 397). Ove su godine na Istoku ozlijeđene Chrisa Bosha i Jameera Nelsona naknadno zamijenili Ray Allen i Mo Williams. Selekcije vode treneri koji su imali najbolji omjer u konferencijama 1. veljače.



Ovogodišnja revija proteći će u znaku dviju zanimljivosti: na Zapadu će se ujediniti Shaq, Kobe i Phil Jackson, a borbu za MVP-a All Stara vodit će LeBron i Kobe, čija će se borba produljiti i u nastavku sezone, ali to će poslije biti borba za prsten. Kobe, Shaq i Phil odveli su Lakerse do tri uzastopne titule (2000., 2001. i 2002.) , ali se taj trojac uz 'veliki prasak' raspao u ljeto 2004., kad je Shaq ultimativno tražio 'trade' zbog Bryantova egoizma i otišao u Miami, s kojim je poslije osvojio naslov.



Jackson se paralelno s time povukao u mirovinu, napisao knjigu u kojoj je Kobea nazvao 'čovjekom kojeg se ne može trenirati', ali se zatim vratio u Lakerse i izgradio novu šampionsku generaciju. Napetosti među njima u međuvremenu su se smanjile, no i dalje se prate svaka riječ i svaka gesta koju razmjenjuju.



Čast da uoči susreta otpjeva nacionalnu himnu dobila je Jordin Sparks, 19-godišnja R&B pjevačica, koje je slavu stekla pobjedom u šestoj sezoni Američkog idola, što je vodilo do albuma koji je u SAD dostigao platinastu nakladu. Ona je ujedno i dizajnerica odjeće i model za punije pripadnice ljepšeg spola jer ima 'ugodno popunjenu' figuru. Na poluvremenu će, pak, nastupiti John Stephens, alias John Legend, pjevač i pijanist, dobitnik šest Grammyja.





Starteri: Allan Iverson (Detroit), Dwayne Wade (Miami), LeBron James (Cleveland), Kevin Garnett (Boston), Dwight Howard (Orlando).



Rezerve: Devin Harris (New Jersey), Mo Williams (Cleveland), Paul Pierce (Boston), Rashard Lewis (Orlando), Danny Granger (Indiana), Ray Allen (Boston), Joe Johnson (Atlanta).



Trener: Mike Brown (Cleveland)



Zapad:



Starteri: Chris Paul (New Orleans), Kobe Bryant (La Lakers), Amare Stoudemire (Phoenix), Tim Duncan (San Antonio), Yao Ming (Houston)



Rezerve: Tony Parker (San Antonio), Chauncey Billups (Denver), Brandon Roy (Portland), David West (New Orleans), Dirk Nowitzk  i (Dallas), Pau Gasol (LA Lakers), Shaquille O'Neal (Phoenix)



Trener: Phil Jacskon (LA Lakers)

Istok:





Zoran Čutura
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 09:07