'Upomoć, suprug mi je naoružan i silovao me'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 21.07.2007. u 19:24

TUČEPI - Državljanina BiH Larisa T. (30) iz Usora policija je privela jer je u petak u ranim jutarnjim satima u hotelu Laurentum u Tučepima silovao svoju 25-godišnju suprugu, također državljanku BiH. I ona je zadržana na kriminalističkoj obradi zbog sumnje da je zajedno sa suprugom sudjelovala u pljačkama.

Nakon što ju je suprug silovao, žena je iskoristila njegov odlazak u kupaonicu te je kemijskom olovkom napisala poziv upomoć na plahtu i ručniku koje je zatim bacila kroz prozor hotelske sobe broj 402.

Laris T. (30) iz BiH silovao suprugu (25); oboje osumnjičeni za pljačke u Šibeniku
Plahta i ručnik pali su pred ulazna vrata hotela, a recepcionar ih je ugledao oko 8 sati te je pozvao policiju. Na tkanini je pisalo: "Treba mi pomoć policije. Muž mi je naoružan i silovao me." Policajci su uz pomoć rezervnog ključa otključali sobu i ondje zatekli supružnike, te razbacan i razbijen inventar kao svjedočanstvo drame koja se te noći odvijala u sobi. Policajac je lisičinama vezao Larisa T., a supruga ga je prijavila da ju je te noći fizički napao i silovao. U borbi s nasilnim mužem zadobila je niz hematoma po glavi i tijelu.

Policajcima je ispričala da ju je suprug počeo tući nakon prepirke koja se dogodila još u automobilu Lancia, dok su se vraćali u hotel iz kafića na plaži u Tučepima. Nastavio ju je tući i u hotelskoj sobi, prijeteći da će je silovati, a ona je pala na krevet glumeći nesvjesticu, kako suprug ne bi ostvario prijetnje. Kad je otišao u kupaonicu, razbila je balkonska vrata pokušavajući dozvati u pomoć.

Suprug je istrčao iz kupaonice i nastavio tući suprugu još jačom žestinom pa je ona na kraju od batina zaista pala u nesvijest. U takvu ju je besvijesnom stanju, kaže, suprug silovao. Policajci su u hotelskoj sobi pronašli plinski pištolj, 4 plinska naboja, futrolu za pištolj, dalekozor, zelenu kutiju za ručnu bombu M-75, UKV vezu Motorola, elektrošoker i samoljepljivu traku. Policija sumnja da je taj "pribor" Larisu T. služio za dvije razbojničke krađe koje je počinio na području Vodica kod Šibenika te da je novac, pronađen u njegovu automobilu Lancia, plijen.

Policajci također sumnjaju da mu je u tome pomogla supruga koja je zadržana u policiji na obradi. Larisu T. sudac je odredio pritvor.


SPLIT - U automobilu Lancia policija je pronašla ručnu bombu M-75, automatsku pušku kalašnjikov (sa skraćenom cijevi i skinutim kundakom), dva spremnika sa 41 komadom streljiva, kapuljaču s prorezima, pancirku, crni kožni povez s imitacijom značke policije s natpisom "Kriminalistička policija MUP RH" i vrećicu sa 60.980 kuna te 4810 eura.     (F. Se.)
  U autu vreća novca i lažna policijska značka


Frane Senjanović

Izdvajamo