'Znao sam odgovor na milijunsko pitanje, ali nisam imao hrabrosti'

PULA - Dejan Mirković, 35-godišnji Puljanin, 12. je natjecatelj na kvizu "Tko želi biti milijunaš" koji je otvorio 15., milijunsko pitanje, ali nije imao hrabrosti na njega i odgovoriti, iako je točan odgovor znao.



Koliko je točno težak jedan vagon šećerne repe bilo je 15. pitanje na kojem je Dejan zastao iako je i prije nego što je odlučio odustati prepostavio da je točan odgovor pod B - deset tona, a što je na kraju, nakon odustajanja i rekao, ali prekasno za osvajanje milijuna.



- Žao mi je što nisam imao dovoljno hrabrosti da odgovorim i na 15. pitanje, a posebno stoga što sam cijelo vrijeme snimanja emisije imao dobar osjećaj za osvajanje velikog iznosa - rekao je sinoć nakon emitiranja "Milijunaša" u kojem je osvojio pola milijuna kuna, sretan i još uvijek uzbuđen Dejan Mirković.



Naveo je da se u njegovoj kući na Velom Vrhu slavi već dugo, sve od snimanja emisije u kojoj je osvojio veliki iznos od 500.000 kuna. Inače, kako kaže, sa snimanja popularnog kviza nosi samo pozitivne dojmove, "a kako i ne bih s obzirom na osvojeni iznos".



Njemu je ovo bio treći nastup na 'Milijunašu', ali dva puta nije uspio proći najbrži prst, pa za njega svakako ima istine u onoj narodnoj 'treća sreća'.

- Dio novca, svoj dio kolača, dobit će sestra Marija Ines, moja vjerna pratnja na 'Milijunašu', koja je zajedno sa mnom strepila za svaki odgovor. Dio ću utrošiti na uređenje obiteljske kuće i njezina okoliša, čime se i inače bavim - rekao je o svojim planovima sretni Dejan.



Njemu je inače ovo bio treći nastup na "Milijunašu", ali dva puta nije uspio proći najbrži prst, pa za njega svakako ima istine u onoj narodnoj "treća sreća".



Dejan Mirković diplomirani je ekonomist, nezaposlen je i već deset godina traži posao. Kako kaže, bez obzira na osvojeni novac, želja mu je pronaći posao. Petsto tisuća kuna sretni je mladi Puljanin osvojio točno odgovorivši na 14. pitanje 'Tko se tijekom karijere okitio s najviše olimpijskih medalja: devet zlatnih, pet srebrnih i četiri brončane?'. Za njega je sretna bila Larisa Latinjina, što je bio točan odgovor, a na koji nije znao odgovoriti njegov džoker zovi, nego je Dejan sam, prema intuiciji, i sreći, "bez koje ne bi bilo niti velikog iznosa", odgovorio.



- Još smo svi uzbuđeni, a posebno smo uzbuđeni bili u obitelji tijekom emitiranja emisije u kojoj sam osvojio 500.000 kuna jer su tek tada počela brojna čestitanja prijatelja, susjeda i poznanika - rekao je na kraju kratkog razgovora nesuđeni mlijunaš Dejan Mirković. 

Silvana Fable

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 14:21