FOTO, VIDEO

BABY AMG MODEL U PONUDI MERCEDESA: A35 AMG s 306 KS papreni je suparnik VW Golfa R i Audija S3!

Daimler AG

 

Mercedes u ponudi ima novi AMG model! Riječ je o ovoj paprenoj A-klasi službenog naziva A35 AMG 4MATIC. Sportska verzija nove A-klase ispod poklopca skriva novi 2,0-litreni turbobenzinski motor od 306 KS i 400 Nm okretnog momenta. Snaga se putem 7-stupanjske automatike prenosi na 4Matic pogon na sve kotače. Brojke? Do stotke juri za 4,7 sekundi, dok je maksimalna brzina ograničena na 250 km/h. Neki od vas možda će se pitati: "Zašto "samo" 306 KS, pa prošla A-klasa AMG imala je 381 KS?" Da vas odmah "umirimo", ovo je A35 AMG, a Mercedes planira uskoro predstaviti i A45 AMG koji bi trebao imati preko 400 KS! Ova verzija zamišljena je kao suparnik modela poput Audija S3 ili Volkswagena Golfa R.

 

Foto: Daimler AG

Osim povećanja snage u odnosu na "običnu" A-klasu, A35 AMG ističe se i agresivnim nastupom. Na prednjem dijelu uz Aero paket kupci dobivaju karbonske dodatke na prednjem odbojniku, ali najviše promjena ipak ima na stražnjem dijelu. Pravi nastavci ispušnog sustava daju do znanja da je riječ o posebnom modelu, a za još bolje držanje brine se krovni spojler. Automobil serijski dolazi s 18-inčnim sjajno crnim naplatcima sa srebrnim obrubom. Novost u unutrašnjosti su sportska sjedala i sportski upravljač od brušene kože, a ostatak je poznat iz "obične" A-klase, što znači da će A35 AMG imati jednu od najimpresivnijih, ako ne i najimpresivniju unutrašnjost u klasi! Vozače će u vožnji osim zvuka (ispušni sustav ima klapnu uz koju je moguće regulirati razinu zvuka ovisno o načinu vožnje u kojem se vozi) zabavljati i novi MBUX infotainment sustav koji koristi umjetnu inteligenciju.

 

Zahvaljujući adaptivnom ovjesu vozaču će na raspolaganju biti nekoliko različitih načina vožnje, uključujući i novi "Slippery mode" namijenjen vožnji po kiši. Da ovaj AMG nije samo šminker već ozbiljna jurilica s kojom je moguće "napadati" vremena na stazi govori i opcijski AMG Track Pace koji će vlasnicima dati uvid u analitiku krugova odvoženih na stazi s popratnim informacijama vezanim uz ubrzanja, kočenja i putanje kroz zavoje. Ova jurilica premijeru će imati na salonu u Parizu koji svoja vrata otvara prvi tjedan u listopadu.

Izdvajamo

Iz drugih medija