AKUTALNO

BMW I DAIMLER ZAJEDNO OSNOVALI NOVU KOMPANIJU: "Jurbey" će biti lider po pitanju mobilnosti i povezivosti u prometu!

 
 bmw-daimler-mobility

Već smo pisali o suradnji BMW-a i Mercedesa, odnosno Daimlera u čijem je vlasništvu Mercedes, a ove dvije kompanije sada će zajedno osnovati novu kompaniju. Poznato je da su se BMW-ov DriveNow i Daimlerov Car2Go već udružili, što je potvrdila i odobrila i europska komisija. Sada kompanije idu korak dalje i osnivaju kompaniju koja će se, prema pisanju Reutersa, zvati "Jurbey". Time žele postati lideri po pitanju mobilnosti i povezivosti, budući da je očito kako će dosad stečene vještine i tehnologije udružiti kako bi krajnjim korisnicima omogućili što bolje iskustvo korištenja.

bmw-daimler-mobility

"Naša vizija je stvoriti glavnog globalnog igrača za besprijekorne i inteligentno povezane usluge mobilnosti zajedno. Kao središte kreativnosti i inovativnosti, Berlin je upravo pravo mjesto za naše planove", izjavio je predsjednik Daimlera Dieter Zetsche govoreći o novoj kompaniji koja će imati sjedište u Berlinu.

bmw-daimler-mobility

Ipak, usluga car sharinga nije jedino područje suradnje Daimlera i BMW-a. Naime, spominju se još četiri kategorije. Podsjetimo, prema pisanju Handelsblatta, ova dva proizvođača zajedno će raditi na razvoju autonomnih sustava vožnje, a uz to će i dijeliti pojedine komponente poput platformi. Pritom bi prvi automobili sa zajedničkom tehnologijom s proizvodne trake početi silaziti tek 2025. godine. A kad smo kod dijeljenja tehnologije, moguće je da će nova A-klasa i BMW Serije 1 (ali ne iduća generacija bavarskog kompakta koja nas čeka vjerojatno ove godine, već generacija iza toga) dijeliti pojedine komponente poput platforme ili tehnologije koja će se ugrađivati (prije svega autonomni sustavi i sl.). Budući da razvoj sustava sigurnosti i autonomne vožnje stoji milijarde eura, ovakvo udruživanje zapravo ne treba previše čuditi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:04