NASTAVAK SURADNJE

BMW i PSA Peugeot Citroën osnovale zajedničku tvrtku

BMW Peugeot Citroën Electrification će se koncentrirati na razvoj i proizvodnju komponenti za hibridna vozila kao što su baterije, električni motori, generatori, punjači... te na računalne programe

BMW i PSA Peugeot Citroën osnovale su zajedničku tvrtku pod nazivom BMW Peugeot Citroën Electrification, s kojom će proširiti dosadašnju suradnju u proizvodnji motora na razvoj i proizvodnju komponenti za hibridna vozila.

BMW Peugeot Citroën Electrification će se koncentrirati na razvoj i proizvodnju komponenti za hibridna vozila kao što su baterije, električni motori, generatori, punjači... te na računalne programe koji se odnose na funkcioniranje hibridnih sistema. Partneri će zajedno razviti, proizvesti i/ili kupiti ove komponente, čime će ostvariti uštede za obje grupe. Ova inicijativa Nijemaca i Francuza prvotno se odnosi na razvoj standardnih komponenti za elektrifikaciju vozila kao i na osnivanje europske platforme temeljene na ovim tehnologijama. Nove hibridne komponente koje će proizaći iz ove suradnje opremat će vozila dvaju partnera od 2014.

Menadžment i zaposlenici BMW Peugeot Citroën Electrification dolazit će iz obiju kompanija, a zaposlit će se i dodatna radna snaga, dok će ključna menadžerska mjesta bit će jednako raspoređena na obje kompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 21:34