AKTUALNO

DACIA DOKKER Najpovoljniji dostavnjak na tržištu

Dacijin dvojac za posao i obitelj u putničkoj i teretnoj izvedbi zadovoljit će sve potrebe praktičara

Za razliku od ranije predstavljenog Lodgyja koji predstavlja obiteljski jednovolumen, Dacia Dokker dolazi u putničkoj i u radnoj izvedbi Van te c ilja na kupce Renaulta Kangoo, Citroena Berlinga ili Fiata Dobla. Naravno u dobroj tradiciji Dacije, cijena će biti više nego diskontna pa se cijenom smješta u broj manju klasu malih multipraktika poput Fiata Fiorina.

Odlike novog rumunjskog transportera su velikodušna ponuda prostora, velika iskoristivost, jednostavnost i promišljenost uz povoljnu cijenu pa će zasigurno konkurenciji zadati glavobolje. Interijer je moderan, ali robustan i čvrst zbog namjene, sjedi se visoko za upravljačem, a ovjes je dovoljno udoban. No, bitnije od komfora u unutrašnjosti su vrijednosti prostora iza stražnjih sjedala. Putnička izvedba obraća se kupcima u potrazi za vozilom za mješovitu upotrebu koje omogućuje istodobni utovar glomaznih predmeta kao i udobno putovanje s obitelji.

Osim što se u njemu može prevoziti do 5 putnika, također nudi najveću zapremninu prtljažnika na tržištu. Jednostavna modularnost stražnje klupe omogućuje postizanje dodatne zapremnine u prtljažniku od 3 m3, prilagođene poslovnim korisnicima. Zahvaljujući jednim ili dvama ostakljenim bočnim kliznim vratima, pristup tovarnom prostoru ili stražnjim sjedalima je olakšan. Dostupan je s jednim ili dvojim bočnim ostakljenim vratima. Dostavna izvedba ima klizna vrata s obje strane kako bi se olakšao utovar, a široka ponda dopušta razne prerade kako bi svako vozilo bilo u potpunosti podređeno potrebama vlasnika.

Oba modela su dostupna s četiri motora. Uz novi 1,2-litreni benzinac sa 115 KS, kupcima su na raspolaganju i benzinski 1,6-litraš s 85 KS te dizelski dCi sa 75 i 90 KS. Dizelaši nose oznaku Dacia Eco jer prosječna potrošnja iznosi 4,5 litre na 100 km, a emisija CO2 118 g/km. Cijene Dokkera startaju od 88.900 kuna dok je osnovno Dokker Van uz odbitak PDV-a dostupan za svega 51.400 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 01:07