PREMIJERU POKVARILA NEUGODNOST

ELON MUSK ŠOKIRAO SVIJET: Da, ovo je serijski Tesla Cybertruck s neuništivom karoserijom, nevjerojatnim performansama i cijenom od 39.900 dolara!

 
 Tesla Motors

Elon Musk je opet šokirao svijet! Ovaj put ne nekakvom nepromišljenom izjavom (zbog čega je već imao problema), već predstavljanjem potpuno novog modela.

Riječ je o pick-up modelu koji je već neko vrijeme i najavljivan, ali sigurni smo kako nitko nije pomislio da će Musk i društvo predstaviti ovakvo što.

Foto: Tesla Motors

Službenog imena Cybertruck, ovaj model izgleda kao da je došao s filmskog seta Blade Runnera (filma kojeg Musk voli).

I prije nego što pomislite – ne, ovdje nije riječ o konceptu, već o modelu koji se odmah može i naručiti na službenim stranicama Tesla Motorsa. Performanse?

Najsnažnija izvedba ima tri elektro motora,pogon na sve kotače i do stotke juri za 3 sekunde.

Domet pritom iznosi preko 800 km uz maksimalnu brzinu od sasvim solidnih 209 km/h. Cijena je već poznata i iznosi 69,900 dolara.

Sredinu ponude čini izvedba s 2 elektro motora koja kreće od 49,900 dolara, do stotke juri za 4,6 sekundi i ima domet od 480 kilometara.

Ponudu Cybertrucka otvara izvedba sa stražnjim pogonom, jednim elektro motorom i ubrzanjem od 6,6 sekundi do 100 km/h.

Doseg iznosi oko 400 kilometara, a cijena kreće od 39,900 dolara čime je Musk posebno zadovoljan. Cilj mu je naime, kako kaže, bio stvoriti neuništivi pick-up koji će posramiti Forda F-150 i nadmašiti Porsche 911.

Okej, ovo su možda ipak pretjerane riječi, ali mora se priznati da su performanse Cybertucka impresivne.

A kada je rekao neuništiv, Musk je mislio na šasiju i stakla koja su otporna na udarce, ali i metke do 9 mm! Pritom se na premijeri dogodila mala „nezgoda”.

Naime, voditelj je demonstrirao kako je Cybertruck neuništiv, no metalna lopta koju je bacio na staklo ipak je razbila staklo. „Ali nije prošla unutra”, nadodao je Musk na pozornici.

U svakom slučaju, ovo je najradikalniji model Tesle ikada, a dobra osnovna cijena i činjenica da je dizajn jedinstven mogli bi rezultirati uspjehom.

Proizvodnja kreće krajem 2021. godine, zaključio je Elon Musk te još jednom istaknuo kako je na njihovim stranicama već sada moguće naručiti Cybertruck.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:02