AKTUALNO

FORD PREDSTAVIO POVIŠENI FOCUS ACTIVE: Robusniji od standardnog, ali nema pogon na sve kotače...

 
 Ford

Što napraviti kada su SUV modeli sve popularniji, a u ponudi ipak želite zadržati i klasične modele? Ford ima rješenje u obliku "Active" izvedbi. Tako je nakon nedavno predstavljene nove Fieste Active sada predstavljen i Focus Active, to u klasičnoj hatchback, ali i karavanskoj izvedbi. Active verzije mogu se pohvaliti povišenom podnicom i robusnim izgledom s plastičnim blatobranima. Automobil je 34 mm udaljeniji od poda u odnosu na klasičnu verziju, a uz već spomenutu plastiku tu su i aluminijski elementi kao i novi naplaci.

Foto: Ford

I dok klasični Focus u novom izdanju nudi Normal, Sport i Eco način vožnje, Active verzija ima i "Slippery" i "Trail" način vožnje koji obećavaju bolje ponašanje izvan ceste i u težim vremenskim uvjetima.

Ford

Ipak, zaljubljenici prave off-road vožnje ostat će razočarati budući da će u ponudi biti samo prednji pogon. Od motora će se nuditi dobro poznati EcoBoost (1.0 sa 125 KS i 1.5 sa 150 KS), dok ljubitelji dizelaša mogu birati između 1,5-litrenog motora od 120 KS i 2,0-litrenog od 150 KS. Pritom se nude 6-stupanjski ručni mjenjač kao i 8-stupanjska automatika. Dakle, u skladu s trendovima i željama kupaca koji žele SUV modele, Ford je odlučio svoje poznate modele (Fiestu i sada Focus) ponuditi u ovom Active izdanju koje predstavlja svojevrsnu poveznicu između crossovera i gradskih automobila. U komentarima nam napišite smatrate li da je ovo dobar potez...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 19:02