NAJPRODAVANIJI SUV U EUROPI

FOTO: Osvježeni Nissan Qashqai nudi i poluautonomnu vožnju

Promjene su vidljive izvana i iznutra, a u Nissanu napominju kako su napravili poboljšanja na ovjesu i upravljanju kako bi vožnju učinili još boljom
 Nissan

Nissan je u Ženevi predstavio redizajniranu verziju svojeg bestsellera Qashqai. Poznata linija ovog crossovera dobila je osvježeno lice. Uz novu masku, u skladu s trendovima na tržištu, promijenjena su i svjetla. Efektan redizajn karoserije prate i promjene u unutrašnjosti. One se prije svega odnose na novi upravljač i kvalitetnije materijale. Nissanov multimedijski sustav dobio je novi "user interface", a uz standardni DAB glazbeni sustav kupci će moći nadoplatiti za Bose glazbeni sustav sa 7 zvučnika.

Foto: Nissan

U Nissanu napominju kako su napravili poboljšanja na ovjesu i upravljanju kako bi vožnju učinili još boljom. Najveća tehnološka novost je "ProPilot" sustav uz koji Qashqai sam ubrzava, skreće i koči dok se vozi u traci autoceste. Redizajnirani Qashqai dobiva i nove sigurnosne sustave poput "Intelligent Emergency Braking" sustav koji prepoznaje potencijalne prepreka i po potrebi koči. Osim toga, tu su i svi sustavi koji su dosad bili dostupni poput nadzora mrtvog kuta i upozorenja na nenamjerni prelazak trake. Ponuda motora ostaje ista kao i kod prethodnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:35