PREMIJERA

Mitsubishi redizajnirao ASX: Otkud nam je samo poznat ovaj automobil?

Nakon redizajna barem se nešto promijenilo i ASX više ne nalikuje Capturu kao jaje jajetu već ima nekoliko detalja koji ga distanciraju

Mitsubishi ASX

 Mitsubishi Motors

Samo 19 mjeseci nakon što je Renault Captur postao Mitsubishi ASX, japanski proizvođač predstavlja novu verziju ovog automobila. I opet se zapravo radi o preimenovanom Capturu.

Ovaj potez Mitsubishija je potpuno očekivan, jer i sam Captur je nedavno redizajniran pa se morala promijeniti i verzija koja se od originala do sada razlikovala praktično jedino po znački na nosu i drugim mjestima natpisima.

image

Mitsubishi ASX

Mitsubishi Motors

Nakon redizajna se u tom pogledu barem se nešto promijenilo i ASX više ne nalikuje Capturu kao jaje jajetu već ima nekoliko detalja koji ga distanciraju od Renaulta.

image

Mitsubishi ASX

Mitsubishi Motors

Fotografije novog modela prvi je na internetu podijelio nizozemski Mitsubishi Motors. Kao i kod Captura, najznačajnije stilske promjene napravljene su na prednjem dijelu.

image

Mitsubishi ASX

Mitsubishi Motors

Prednja maska ASX-a znatno je drugačija od one na Capturu, a isto vrijedi i za odbojnik. ASX s ovim promjenama izgleda malo agresivnije od Captura s kojim dijeli ista prednja svjetla, poklopac motora i ista dnevna svjetla, koja doduše imaju minimalno promijenjenu grafiku.

image

Mitsubishi ASX

Mitsubishi Motors

Na boku automobila nisu napravljene značajnije promjene, no na stražnjem dijelu auta nalazimo minimalne novosti u odnosu na Captura, odnosno zatamnjeni donji dio odbojnika.

image

Mitsubishi ASX

Mitsubishi Motors

Jedine razlike u odnosu na Captura u unutrašnjosti su znak Mitsubishija i neke nove grafike. Auto ima infotainment zaslon od 10,4 inča i “u njemu” isti infotainment kao i Captur. Instrumenti su digitalni i imaju 7 inča, a veća varijanta od 10,25 inča koju ima Captur u ASX-u nije dostupna.

image

Mitsubishi ASX

Mitsubishi Motors

Ključna standardna oprema uključuju bežični Apple CarPlay i Android Auto, nadzor pažnje vozača, pomoć pri zadržavanju trake u hitnim slučajevima i inteligentnu pomoć pri brzini.

image

Mitsubishi ASX

Mitsubishi Motors

Iako nisu objavljeni svi detalji novog ASX-a, na nizozemskoj stranici Mitsubishija je otkriveno da će se auto nuditi s početnim 1,0-litrenim turbo trocilindrašem koji ima 90 KS. U ponudi je i blagi hibrid 1.3 DI-T sa 140 KS i 160 KS kid kojeg prvi dokazi iz ručni mjenjač a drugi uz automatik. Tu je i potpuni hibridni sustav snage 145KS. Ni jedan od ovih pogona nije nikakvo iznenađenje jer se radi o poznatim Renaultovim sklopovima koji pokreću i Captur.

Kada novi ASX dokazi na naše tržište i koliko će koštati još se ne zna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 00:58