AMBICIOZNI PLAN

Mitsubishi će ove godine predstaviti šest novih automobila u sklopu plana ‘Challenge 2025.‘

2023. će biti velika godina za proizvođača automobila, koji planira predstaviti ukupno šest novih vozila u sljedećih devet mjeseci

Mitsubishi ‘Challenge 2025‘

 Mitsubishi

Još u ožujku Mitsubishi je svijetu predstavio svoj ambiciozni plan “Challenge 2025”. Sada je tvrtka otkrila da će prva faza tog plana otkriti šest novih vozila 2023. godine.

Kao dio svog financijskog izvješća za 2022., gleda unaprijed na ono što sprema za 2023. A to će biti velika godina za japanskog proizvođača automobila, koji planira predstaviti ukupno šest novih vozila u sljedećih devet mjeseci.

image

Mitsubishi ‘Challenge 2025‘

Mitsubishi

Na slajdu pod naslovom "Novi modeli koji će biti lansirani 2023.", Mitsubishi prikazuje rendere tri nova vozila, jedan blago kamuflirani kamionet i dva potpuno prekrivena modela. Među otkrivenim modelima su nova Delica, ASX (koji se temelji na istoj platformi kao Renault Captur) i novi "mali SUV" s razrađenim potpisom LED prednjih svjetala i kamerama umjesto bočnih retrovizora.

U međuvremenu, kamuflirani kamionet jasno je označen kao Triton, a predstavljanje će označiti početak šeste generacije popularnog kamioneta. Prethodna izvješća pokazuju da će ovaj model pokretati motor s unutarnjim izgaranjem i da će dobiti uzbudljiv novi dizajn.

image

Mitsubishi ‘Challenge 2025‘

Mitsubishi

Visoki dovod zraka za prelaženje potoka i RalliArt livreja samo potvrđuju te izvještaje. Očekuje se da će se kamion temeljiti na istoj platformi kao i Nissan Navara.

Na kraju, XPander, križanac monovolumena i SUV-a, ove godine dobiva hibridni pogon. Činjenica da je u tajnosti sugerira da će dizajn modela biti ažuriran, ali čini se da je potpis prednjih svjetala u skladu s trenutnim modelom.

Ova su vozila samo prvi val u strategiji prema kojoj će Mitsubishi predstaviti 16 novih modela do 2025. Kako bi podržao plan, proizvođač automobila povećava svoj proračun za istraživanje i razvoj za 30 posto. Počevši od 2026. godine, 70 posto ulaganja ići će u elektrificirana vozila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. ožujak 2024 21:47