NOVITET

FOTO: OSVJEŽENI PORSCHE MACAN stiže s tehnologijom Panamere i ispeglanim borama

 
 Porsche

Porsche je pokazao prve fotografije modela Macan koji se minimalnim izmjenama po pitanju vanjskog dizajna približio ostatku game, u prvom redu novom Cayenneu i Panameri, što se ponajviše odnosi na stražnja povezana trodimenzionalna LED svjetla. Prednji kraj sada krase nova redizajnirana LED Porsche Dynamic Sistem Plus svjetla te redizajnirani branik, a kupci će moći birati između nekoliko novih boja karoserije poput Miami plave, mamba zelene, Dolomite ili Crayon srebrne te naplatke novog dizajna od 20 i 21 cola.

Foto: Porsche

Ono važnije implementirano je ispod karoserije, a riječ je o čitavom spektru elektronskih sustava za asistenciju vozaču iz Panamere poput Traffic Jam Assista. Premda je Macan najsportskiji SUV u klasi redizajnirani je model kako tvrde iz Porschea sada još vozljiviji, ali i bitno udobniji SUV. Unutrašnjost je također osvježena u skladu s vremenom - komandna ploča potpuno je novog dizajna s 11 inčnim full-HD zaslonom osjetljivim na dodir posljednje generacije, a novost su i smještaj središnjih otvora ventilacije te sportskiji upravljač sa Sport Response tipkom.

Porsche

Novi infotainment sustav sada dolazi s Connect Plus modulom s funkcijama poput inteligentnog glasovnog navođenja te prikazom informacija u prometu u realnom vremenu. Porsche još nije pustio nikakve informacije o pogonskim motorima zbog kašnjenja s WLTP testovima no poznato je da će se gama sastojati od 2.0 turbo četverocilindraša te 3,6-litrenog V6 benzinca u dvije verzije snage. Modele S i GTS pokretat će 3,0-litreni V6 stroj dok će model Turbo pokretati 2,9-litreni V6 motor kakav već pokreće Audi RS4. Od dizela se kako stvari zasad djeluju odustalo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:12