TEHNOLOŠKI DRAGULJI

FOTO, VIDEO: Diskretno uljepšavanje i mnoštvo tehnologije za novu S-klasu u Coupe i Cabriolet izdanju

Premijera je zakazana za Frankfurt, a baš kao i kod limuzinske verzije, najviše novosti ima po pitanju tehnologije
 Daimler AG

Nakon što je limuzinska verzija S-klase doživjela redizajn prije nekoliko mjeseci, sada su na red došao redizajn S-klase Coupe i S-klase Cabriolet. Objavljene su službene fotografije i specifikacije, a premijeru će za javnost imati na salonu u Frankfurtu koji počinje idući tjedan. Vizualne promjene uključuju OLED stražnja svjetla koja dolaze standardno na svim verzijama. Tu su i nova svjetla s izgledom kristala viđena na redizajniranoj limuzinskoj verziji. Unutrašnjost je prilično slična kao i kod prethodnika, a ističu se dva 12,3-inčna zaslona. Osvježena verzija ima i funkciju "Energizing Comfort" koja namješta klimu, ambijentalno osvjetljenje, masažu sjedala i mirise u autu prema procjeni trenutnog raspoloženja vozača, a tu funkciju može podešavati i sam vozač. Ukratko, može stvoriti ugođaj koji želi.

Foto: Daimler AG

Iako vizualnih promjena nema pretjerano puno, najviše novosti dolazi u obliku tehnologije. Unaprijeđeni sustavi Distronic Active Proximity Control i Active Steer Assist sada pružaju još udobniju podršku vozaču kod održavanja sigurne udaljenosti i upravljanja, čime je napravljen još jedan korak prema autonomnoj vožnji. Uz to, koriste se i podaci zemljovida i navigacije kako bi se izračunalo ponašanje u vožnji, što znači da je Distronic Active Proximity Assist u mogućnosti pomoći vozaču u mnogim situacijama na ruti i praktično namjestiti brzinu vozila.

Foto: Daimler AG

Objavljene su i slike AMG modela. Za pogon S klase Coupe 63 AMG (kao i kabrio verzije) sada je zadužen 4,0-litreni bi-turbo V8 sa 610 KS. Oni kojima ni to nije dovoljno moći će naručiti S 65 AMG Coupe kojeg pogoni 6,0-litreni V12 motor snage 630 KS. AMG verzije također imaju nekoliko vizualnih promjena od kojih se najviše ističe "Panamericana" prednja maska koju smo već vidjeli na modelu AMG GT R, odnosno na redizajniranim verzijama modela AMG GT.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:12