HIPERAUTOMOBIL U ZAGREBU

FOTO, VIDEO: KOENIGSEGG AGERA RS ML od 1176 KS protutnjala Zagrebom!

Najbrži automobil na svijetu pojavio se u centru Zagreba gdje je simpatični vlasnik rado odgovarao na pitanja o automobilu i pokazao nam detalje svoje ultrarijetke jurilice. U videu pogledajte kako Agera RS ML izgleda u akciji...
 Crospotter 13 Instagram

Veselo je večeras bilo u centru Zagreba gdje se pojavio egzotični švedski hiperautomobil Koenigsegg. Švedski proizvođač nedavno je oborio rekorde u brzini i ubrzanjima do 400 km/h, , a jedan primjerak Agere RS danas se našao u centru Zagreba. Da stvar bude bolja, riječ je o posebnoj verziji Agere RS ML rađenoj po narudžbi vlasnika. Proizvedeno je tek 25 primjeraka ove jurilice koju pogoni 5,0-litreni V8 motor koji razvija 1176 KS uz 1280 Nm okretnog momenta! Pogledajte kako je izgledao dolazak ovog monstruma u Zagreb:

Popričali smo s vlasnikom koji nam je rekao kako je automobil čekao čak tri godine. Ono što nas je posebno razveselilo je činjenica da ovaj automobil vozi svakodnevno. Kako sam kaže, "jednom se živi i bolje da vozim ovaj auto nego da stoji u garaži". Tako nam je ispričao da je ovaj automobil vozio i po snijegu u švicarskim Alpama, a pred koji dan ga je uhvatio snijeg i u susjednj Sloveniji, no to mu ne predstavlja nikakav problem. U svom vlasništvu ima još ludih automobila, a nedavno je naručio i Mercedes Project One! Čim je došao u Hrvatsku prvo odredište bili su mu Rimac Automobili, pa pretpostavljamo kako će možda biti i jedan od kupaca nadolazećeg modela kojeg je Rimac najavio za salon u Ženevi. U svakom slučaju, kapa dolje vlasniku zbog načina korištenja ovakvih automobila koji inače nažalost najčešće skupljaju prašinu po garažama.

Foto: Crospotter13 Instagram

Avanture vlasnika možete pratiti na njegovom instagram profilu:

Objavu dijeli ML (@fastcarsandguns)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 17:39