TATA VOZI POLAKO!

FOTO, VIDEO: Koenigsegg otkrio najcool obiteljski automobil Gemeru s 1700 KS i 3500 Nm okretnog momenta te cijenom od oko milijun dolara!

 

Jedna od zadnjih najavljenih digitalnih presica danas vezana je uz Koenigsegg. Švedski inovator i proizvođač hiperautomobila zasigurno je razočaran što ovaj monstrum nije mogao predstaviti javnosti na klasičan način, već putem videa na vlastitom štandu u Ženevi (da, dok su ostali raspakirali stvari i odlučili snimiti presice u studiju, Christian Von Koenigsegg je sve snimio na svom štandu).

Foto: Koenigsegg

Službenog imena Gemera, riječ je o „obiteljskom” modelu, pravom GT toureru u kojem se bez problema mogu voziti 4 odrasle osobe (visine do 2 metra!). Ime je smislila majka samog Christiana, a na švedskom znači „dati više”. A sa ovim modelom stvarno se nudi nešto više nego što smo naviknuli, pa čak i od ovakvog proizvođača. Naime, za pogon se brine hibridni pogon, kombinacija trocilindarskog 2,0-litrenog motora i 3 elektro motora, a ukupna snaga iznosi 1700 KS uz 3500 Nm okretnog momenta! Ubrzanje do stotke? 1,9 sekundi!

Snaga se očekivano prenosi na sve kotače, a za okretnost brine sustav zakretanja stražnjih kotača. Za zvuk se (doduše, trocilindraša) brine Akrapovičev ispušni sustav od titana! Doseg s punim „tankom” i punom baterijom iznosi 1000 km! A uz to je moguće uživati u potpunom komforu budući da međuosovinski razmak iznosi čak 3 metra, a vozaču i putnicima na raspolaganju stoji Wi-fi, 11 zvučnika i 3-zonska klima, kao i držači za čaše.

Plan je proizvesti 300 primjeraka, a svaki će stajati oko milijun dolara. Pogledajte virtualnu presicu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:52