NIKAD ATRAKTIVNIJI I SPOSOBNIJI

FOTO, VIDEO: Novi Jeep Wrangler stigao u domaće salone, u ponudi dva benzinca i dizelaš, cijene kreću od 448 tisuća kuna!

 
 Fran Kurelac

Danas je domaćom prezentacijom nadomak Samobora označen početak prodaje nove generacije Jeepa Wranglera. Neprikosnoveni prvak „off-road” vožnje u svom novom izdanju dobio je osvježeno ali prepoznatljivo lice, bez odmaka od iskonskog i ikonskog Jeep dizajna. Osim na mogućnosti izvan terena, ovaj put se mislilo i na svakodnevnu upotrebu, pa se tako ističu kvalitetni materijali i moderna tehnologija uz koje će se gama potencijalnih kupaca proširiti. To se prije svega odnosi na unutrašnjost koja više nije "spartanska", već se u njoj ističe zaslon osjetljiv na dodir (u veličinama 7 ili 8,4 inča) putem kojeg se kontrolira funkcijama "Uconnect" infotainment sustava.

Što se tiče motorizacije, ponuda sada uključuje dva potpuno nova motora – 2,2-litreni MultiJet II turbo dizelski motor (200 KS) i 2,0-litreni turbo benzinski motor (272 KS). Ponudi se pridružuje i 3,6-litreni motor V-6 Pentastar (286 KS). Sve opcije motora za Wrangler dolaze u kombinaciji s novim automatskim mjenjačem s osam brzina i opremljeni su tehnologijom Stop-Start (ESS).

Fran Kurelac

Mislilo se i na sigurnost, pa je tako novi Wrangler opremljen brojnim sigurnosnim i zaštitnim sustavima, uključujući sustav za nadzor mrtvog kuta i sustav otkrivanja drugog vozila pod pravim kutom pri kretanju unatrag, kameru za vožnju unatrag s dinamičkim prikazom linija ParkView, elektronički sustav za nadzor stabilnosti vozila (ESC) s elektroničkim sustavom protiv prevrtanja i četiri zračna jastuka u osnovnoj opremi.

Svi oni koji će s ovim modelom savladavati neprohodne terene ne moraju brinuti: dostupna su dva sustava za pogon na sva četiri kotača: Command-Trac – na modelima Sport i Sahara te Rock-Trac – u osnovnoj opremi na modelu Rubicon, najrobusniji i najopremljeniji model za „off-road” vožnju. Oba sustava imaju novo neprekidno uključeno kućište prijenosa s dvije brzine Selec-Trac za neprekidan nadzor i upravljanje momentom koji se šalje na prednje i stražnje kotače

Cijene kreću od 448.289 kuna za verziju sa 2,2-litrenim dizelašem, pogonom na sve kotače (koji dolazi serijski) i automatskim 8-stupanjskim mjenjačem, dok verzija Unlimited kreće od 470 tisuća kuna koliko stoji 2,0-litreni benzinac od 272 KS s automatskim mjejnjačem i pogonom na sve kotače u verziji Sahara.

Fran Kurelac

U Jeepu su na domaćoj prezentaciji predstavili i osvježeni Cherokee koji je dobio novo lice (sada su diskutabilna prednja svjetla promijenjena i automobil izgleda slično perjanici poruke - Grand Cherokeeju). Njegove cijene kreću od 419 tisuća kuna za dizelaša od 150 KS s 4WD pogonom uparenim s ručnim mjenjačem.

Fran Kurelac

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 16:11