VRIJEDI 3 MILIJUNA €

Mehaničar (24) imao je zadatak prevesti skupocjeni Ferrari na izložbu udaljenu 18 km. Razbio ga je...

Tek što je izašao iz salona i krenuo prema izložbi u Munchen, mladi vozač je u tunelu razbio 3 milijuna eura vrijedan Ferrari

Ferrari F40

 Ferrari

Da možda nije dobra ideja povjeriti jedan od najpoznatijih superautomobila svih vremena, Ferrari F40, neiskusnom 24-godišnjaku, na teži način su otkrili u njemačkoj tvrtki specijaliziranoj za restauraciju i prodaju skupih klasičnih automobila Mechatronik.

Prema njemačkim medijima, zaposlenik tvrtke dobio je zadatak prevesti F40 iz 1990. godine, vrijedan oko 3 milijuna eura, na izložbu automobila koja se održavala u obližnjem kompleksu Motorworld u Münchenu. Izlaganjem legendarnog automobila vlasnici tvrtke su htjeli privući pažnju, no na kraju su privukli i više od očekivane pažnje, no na potpuno neželjen način.

Kako se događaj odvijao na samo 18 kilometara udaljenosti, odlučeno je da automobil na lokaciju dođe "vlastitom snagom", a ključevi su povjereni 24-godišnjem zaposleniku. Nažalost, vožnja nije dobro prošla. Oko 8 sati ujutro, u nedjelju, 21. travnja, samo nekoliko minuta nakon što je krenuo iz salona, mladić je razbio rijedak superautomobil.

image

Razbijeni Ferrari F40 u Njemačkoj

Instagram Screenshot

Prema izvješćima lokalne policije, Ferrari je usred tunela iznenada skrenuo udesno i prednjim dijelom udario u zid. Nije pojašnjeno je li za nesreću kriva mehanička greška ili je uzrok bila prevelika brzina, no istraga je u tijeku. Nećemo unaprijed optuživati vozača, no ne bi to bilo prvi puta da netko izgubi kontrolu nakon nagle navale snage na stražnje kotače dok stišće gas u tunelu diveći se zvuku svojeg automobila. Bilo kako bilo, dobra vijest je da vozač nije ozlijeđen. Barem fizički.

image

Razbijeni Ferrari F40 u Njemačkoj

Instagram Screenshot

I sam automobil ej prošao mnogo bolje nego što je mogao. Šteta ej nastala uglavnom an karoseriji, a pogonski dijelovi i ovjes su prošli bez posljedica i automobil će biti moguće popraviti. No s obzirom na to da je karoserija F40 izrađena od ugljičnih vlakana, popravak će vjerojatno biti iznimno skup.

image

Ferrari F40

Zanimljivo, ovo nije prvi automobil iz snova koji je jedan zaposlenik Mehatronike slupao, javlja njemački Auto Motor und Sport. Navodno je 2013. još jedan njihov zaposlenik razbio legendarni Mercedes 300 SL. Tvrtka je nakon ove nezgode izjavila će početi plaćati satove sigurne vožnje za svoje radnike. Moglo bi im se isplatiti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:32