AKTUALNO

FOTO, VIDEO: Ovo je novi Porsche Cayenne Coupe koji napada BMW X6, Mercedes GLE Coupe i ostatak društva!

 
 Porsche

Porsche je predstavio još jedan SUV! Da, SUV obitelj njemačke marke se širi, i to s modelom Cayenne Coupe. Kao što mu samo ime govori, riječ je o Cayenneu s coupeovskom linijom krova što ga čini (po mnogima) atraktivnijim i agresivnijim od obične izvedbe. S ovim modelom Porsche će pokušati oduzeti kupce BMW-u X6, Mercedesu GLE Coupe ali i Audiju Q8.

Foto: Porsche

Budući da su coupe SUV modeli sve popularniji, ovo je logičan Porschea i sigurni smo kako će prodajni rezultati biti itekako dobri. Krenimo od vanjskog dizajna - prednji dio izgleda gotovo identično kao na običnom Cayenneu, dok se na stražnjem dijelu osim zakrivljene linije krova i aktivnog spojlera (izlazi pri brzinama preko 90 km/h) ističu povezana LED svjetla koja su mu odlično sjela. Iz nekih kuteva čak podsjeća na moćni Lamborghini Urus.

U ponudi će biti nekoliko paketa opreme prema kojima se mijenjaju neki od elemenata karoserije, među kojima se ističe Sport Design paket s kojim automobil dolazi s 22-inčnim GT Design naplacima, dok se u unutrašnjosti ističu karbonskim elemente i mnoštvo alkantare. A kada pričamo o unutrašnjosti, većih promjena u odnosu na standardnu verziju nema, pa se tako ispred vozača nalaze digitalni elementi i klasični analogni mjerač okretaja.

U središnjem dijelu nalazi se 12.3-inčni zaslon PCM sustava. Straga se sjedi 30mm niže nego u Cayenneu, dok prtljažnik broji poprilične 622 litre. Na početku prodaje nudit će se dvije verzije: prva sa 3,0-litrenim V6 motorom snage 340 KS koja do stotke stiže za 5,7 sekundi, te Turbo verzija za one zahtjevnije koja ispod poklopca skriva 4,0-litreni twin-turbo V8 motor od 549 KS koji do stotke sprinta za 3,7 sekundi...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:25