PRIDOŠLICA U VOLVO OBITELJ

FOTO, VIDEO: OVO JE NOVI VOLVO XC40, najsigurniji automobil u svom segmentu!

Dnas je premijerno prikazan najmanji SUV švedskog proizvođača. U Volvu ističu kako je naglasak stavljen na mnoštvo tehnologije i sigurnosti, čime žele privući pozornost mlađih kupaca. To je i razlog zašto su za predstavljanje odabrali upravo prijestolnicu mode Milano i to za vrijeme trajanja tjedna mode...
 Volvo

Iako je prošli tjedan procurilo nekoliko slika novog modela u ponudi Volva, švedski proizvođač danas je službeno predstavio XC40. Riječ je o malom SUV-u s postavljenom na novu, CMA platformu. Kao što se može vidjeti sa slika, nije teško pretpostaviti kako su uzor pri dizajniranju bili upravo modeli XC60 i XC90. Ipak, u Volvu s modelom XC40 imaju nešto drugačije planove. On je naime namijenjen mlađim kupcima, a to između ostalog objašnjava i činjenicu da je Volvo odlučio predstaviti ovaj model za vrijeme tjedna mode u Milanu.

Foto: Volvo

Dakle, ciljana publika su mlađi ljudi koji žele atraktivan dizajn, mnoštvo tehnologije ali naravno i sigurnost, pa su upravo na spomenute stavke u Volvu stavili najveći naglasak. Zbog mnoštva sigurnosnih sustava poput "Volvo City Safety" paketa" ili "Volvo Pilot" sustava poluautonomne vožnje, iz Volva napominju kako je XC40 najsigurniji automobil u svojoj klasi. "Uz mnoštvo sustava koji pomažu vozaču i reduciraju broj nesreća, posebice u modernim gradovima gdje je vožnja prilično kompleksna, vozači se mogu opustiti i uživati u vožnji", izjavio je Malin Ekholm, dopredsjednik odjela za sigurnost.

Volvo

U unutrašnjosti sve podsjeća na novi XC60. Već u početnom modelu 12,3-inčni TFT digitalni kokpit dolazi standardno, dok u središnjem dijelu dominira 9-inčni zaslon osjetljiv na dodir koji se pokazao iznimno brzim i kvalitetnim u većim modelima koje smo imali na testu. Ljubitelji dobrog zvuka moći će nadoplatiti za Harman Kardon glazbeni sustav s 13 zvučnika.

Volvo

Kupci će moći birati između različitih paketa opreme: osnovni Momentum, sportski R-Design te ekskluzivni Inscription. A da će automobil izgledati odlično u svim paketima opreme govori činjenica da osnovna verzija, uz spomenuti digitalni kokpit dolazi s 18-inčnim naplatcima. Naravno, oni zahtjevniji mogu odabrati i 21-inčne. U ponudi će u početku biti 3 benzinca i 2 dizelaša snage od 150 do 250 KS.

Ponudu benzinaca otvara XC40 T3 sa 2,0-litrenim motorom snage 156 KS i prednjim pogonom. Njega slijedi T4 sa 190 KS, dok najsnažnija verzija T5 broji 247 KS. U Volvu su najavili i hibridnu verziju koja stiže nešto kasnije. Oni koja preferiraju dizelaše moći će birati između 2,0-litrenog motora sa 150 KS (D3) ili 190 KS (D4). Spomenute snažnije verzije (T4, T5, D4) standardno dolaze s pogonom na sva četiri kotača i automatskim mjenjačem. Proizvodnja ovog modela u Volvo tvornici u Belgiji započinje u 11. mjesecu, pa prve isporuke možemo očekivati u prvoj polovici sljedeće godine. Cijene zasad još nisu poznate, no pretpostavlja se kako bi početna cijena u Njemačkoj trebala iznositi oko 31 tisuću eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. ožujak 2024 07:47