PARIS MOTOR SHOW

FOTO, VIDEO: PEUGEOT e-LEGEND CONCEPT kombinira retro izgled i pogon budućnosti

 
 Peugeot

Peugeot će na Salonu u Parizu pokazati zanimljiv koncept pod nazivom e-Legend Concept koji kombinira dvije krajnosti: retro dizajn koji crpi inspiraciju iz bogate prošlosti marke te električni i autonomni pogon budućnosti. Konkretno, kao predložak za konceptni e-Legend je poslužio mitski Peugeot 504 Coupe iz 1970-ih proizašao iz pera Pininfarine dok je za pogon zadužen elektromotor od 340 kW i 800 Nm okretnog momenta, dok baterija raspolaže kapacitetom od 100 kWh.

Prema dostupnim podacima, s ovakvim pogonom ovaj bi "504 Coupe budućnosti" do 100 km/h mogao stizati ispod 4 sekunde, voziti do maksimalnih 220 km/h, a sve to uz autonomiju od 600 kilometara s jednim punjenjem baterije. Pritom bi za 500 kilometara bilo dovoljno tek 25 minuta na brzom punjaču. Koncept je zamišljen kao potpuno autonomno vozilo, no postoje i modovi vožnje "Legend" gdje vozač preuzima kontrolu te Boost za više potiska i za užitak vožnje sportskog automobila.

Usto, francuski proizvođač automobila se udružio sa SoundHound za tehnologiju osobnog asistenta zvuka i s Focalom za audio sustav u kabini koji se prilagođava odabranom modusu vožnje. Šef Peugeota Jean-Philippe Imparato pritom je vrlo zadovoljan najnovijim konceptom koji je fokusiran na budućnost vožnje, ali u ovom slučaju u retro izdanju za čiji je dizajn zaslužan šef dizajna Peugeota Gilles Vidal.

Peugeot

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:20