PONOVO NA VRHU

FOTO/VIDEO: 7'54''36 NOVI REKORD Nürburgringa za Megane R.S.

Seat Leon Cupra nije dugo bio najbrži prednjepogonaš, sada je to opet Megane R.S.

Renault Mégane u svojem je maksimalno sportskom izdanju upravo dodao treći rekord kruga na legendarnoj stazi Nordschleife na Nürburgringu. Uspjeh je ostvaren posve novim radikalnim modelom Méganeom R.S. 275 Trophy-R. Novi rekord staze je 7'54''36 u kategoriji serijskih vozila s pogonom na prednje kotače. Proizvest će se samo 250 primjeraka ovog dvosjeda koji će se ponuditi a samo 15 svjetskih tržišta. Ovaj poseban model odlikuju ultrasportska obilježja preuzeta s trkaćih polica marke, a rezultat je gubitak od gotovo 100 kilograma što je doprinijelo boljim performansama.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Usto, Megane R.S. 275 Trophy-R serijski je opremljen Cup šasijom (uključujući i diferencijal s ograničenim proklizavanjem), dvolitrenim benzinskim motorom snage 275 KS, titanijskim ispušnim sustavom Akrapovič, prilagodljivim amortizerima Öhlins s kompozitnim oprugama i gumama Michelin Pilot Sport Cup 2 posebno razvijenim za ovaj automobil. Mégane R.S. 275 Trophy-R nema stražnju klupu, a sprijeda se nalaze polikarbonatna školjkasta sjedala Recaro što je donijelo uštedu od 42 kilograma. Pritom zaštitna pregrada i sigurnosne mreže sprečavaju ulazak prtljage u putnički prostor.

Potom je i ugradnjom litij-ionskog akumulatora ukupna masa automobila smanjena za još 16 kilograma, a kako bi se osiguralo kočenje visokih performansi i istodobno uštedjelo na masi, ovaj je Megane opremljen je posebnim kočnim sustavom. Diskovi od čelika i aluminija promjera 350 mm i debljine 28 mm ukupnu masu automobila smanjuju za još tri kilograma. Vanjski izgled krasi nova dvobojna izvedba, krov crne boje usklađen s bijelim lakom bisernog efekta. Prednja maska u stilu Formule 1 s oznakom Trophy-R, zastavica sa šahovnicom na donjem dijelu prednjih vrata i naljepnice na bokovima automobila jasno su istaknuti crvenom bojom. Za kraj su tu 19-inčni crni ili crveni naplatci Speedline kojima će se ovaj automobil isticati i na stazi i na cesti. Sada se čeka odgovor Seata…

POGLEDAJTE VIDEO:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:50