U WOLFSBURGU NE ODUSTAJU

IMA NADE ZA DIZELAŠE: Volkswagen predstavio novi dizelski motor koji donosi nižu potrošnju i manju emisiju štetnih plinova!

 VW

U doba kada su dizelaši sve manje popularni što pokazuju i sve lošiji prodajni rezultati, Volkswagen grupa odlučila je predstaviti novi dizelski motor! Riječ je o 2,0-litrenom agregatu koji nosi kodno ime EA288 Evo. Predstavljen je na simpoziju u Beču, a njemački proizvođač tvrdi kako je emisija CO2 u prosjeku smanjena za oko 10g/km. Uz to se spominju bolje brojke kada je u pitanju NOx, a navodi se i kako će novi motor biti učinkovitiji od prethodnika. Treba spomenuti kako novi 2.0 TDI koristi blagi hibridni sustav (12-voltni generator i litij-ionska baterija).

Dakle, u Volkswagenu tvrde kako dizel itekako ima svjetlu budućnost, budući da ovaj motor neće biti zahvaćen restrikacijama koje su i glavni razlog sve manje popularnosti dizelaša. Novi dizelski motor osim u Volkwagenove modele ugrađivat će se i u ostale modele iz VW grupe.

Podsjetimo, prije nekoliko tjedana Volkswagen je predstavio i svoj novi program "Germany Guarantee" koji bi trebao ohrabriti potencijalne kupce na kupnju novih dizelaša. Program kreće kroz koji dan (početkom travnja), a kupcima se garantira da će Volkswagen, u slučaju zabrane dizelaša Euro 6, otkupiti njihove automobile i ponuditi im zamjenu za benzinski model, a uz to će dobiti i financijske bonuse do 5000 eura! Dakle, unatoč pravom "progonu" dizelaša iz njemačkih (ali i ostalih europskih gradova), u Volkswagenu vjeruju kako novi dizelaši neće imati problema sa zadovoljavanjem normi te kao takvi imaju svjetlu budućnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 13:16