COROLLA SPREMNA ZA PARIZ

IME AURIS ODLAZI U POVIJEST: Nova generacija japanskog kompakta opet će nositi naziv Corolla!

 

Iako je novi Auris prikazan na ovogodišnjem salonu automobila u Ženevi, u Toyoti su sada objavili kako ime Auris ipak odlazi u povijest, a na njegovo mjesto dolazi ime najprodavanijeg automobila na svijetu - Corolla. Tako će i na europskom tržištu ovaj model nositi dobro poznatu oznaku kada krene s prodajom početkom iduće godine. Ovakva promjena imena vjerojatno je napravljena "u zadnji čas", budući da u Ženevi nije bilo naznaka da bi europska verzija mogla odbaciti naziv Auris.

Iako je europska verzija trebala nositi oznaku Auris, u Toyoti su ipak odlučili da će nova generacija nositi prepoznatljiviji naziv Corolla
Iako je europska verzija trebala nositi oznaku Auris, u Toyoti su ipak odlučili da će nova generacija nositi prepoznatljiviji naziv Corolla

Ime Corolla prvi je put predstavljeno daleke 1966. godine, a dosad je prodano više od 45 milijuna Corolla što ju čini najprodavanijim automobilom na svijetu. "Nema boljeg trenutku za ponovo uvođenje našeg legendarnog naziva Corolla od ovog", izjavio je izvršni direktor Toyote za Europu Johan van Zyl. Nova Corolla postavljena je na TNGA platformu, a uz klasičnu izvedbu u Parizu će debitirati i Corolla Sports Tourer, karavanska verzija za one kojima je potrebno više prostora.

Što se motorizacije tiče, nova Corolla postaje prvi velikoserijski model bez dizelaša, ali s mogućnošću odabira čak dva hibridna pogona. Osnovni je već poznat, ali je prilagođen novom okruženju: kombinira četverocilindarski 1,8-litreni atmosferski benzinac i elektromotor, koji u konačnici isporučuju 122 KS. Novitet je hibridna kombinacija 2,0-litrenog benzinca i priključenog mu elektromotora, ukupne snage 180 KS. Uz hibride u ponudi će biti i benzinski motori, a više detalja bit će poznato nakon salona u Parizu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:43