ZABRINJAVAJUĆE BROJKE

ISTRAŽUJEMO: Prekršitelji državi duguju čak 402,5 milijuna kuna - provjerite nalazite se i vi u Registru...

 
 Ivan Lacković

Već od starta mu nismo davali puno šanse i smijali se pričama o “ultimativnom oružju u borbi protiv neplatiša prekršajnih sankcija, ponajprije prometnih”. No, sada znamo sa sigurnošću – pompozno najavljivani Registar neplaćenih kazni nema nikakvog smisla. Dokaz? Nešto više od pet godina nakon što ga je 1. siječnja 2014. začeo tadašnji ministar pravosuđa Orsat Miljenić, iznos neplaćenih kazni nabujao je do frapantnih 402,5 milijuna kuna, od čega čak 222 milijuna otpada na dug vezan uz neplaćene kazne za prometne prekršaje.

Ivan Lacković

Šokantan je i broj osoba u Registru – na tom neslavnom, za javnost skrivenom popisu u ovom trenutku je čak 377.799 građana i tvrtki, što znači da neriješen dug prema državi ima gotovo svaki deseti stanovnik.

Ivan Lacković

Samim time, pokazuje se da se poprilično izjalovio plan bivšeg ministra Miljenića, koji je vjerovao da će nemogućnost produljenja vozačke i prometne dozvole baš svakome biti dovoljan razlog da odjuri do banke i brže-bolje podmiri račun.

Ivan Lacković

Jeste li vi u tom Registru i na koji način je to moguće provjeriti čitajte u novom broju Auto kluba koji je od danas na svim kioscima, a u kojem vas uz ovu zanimljivu temu čekaju brojni testovi (Seat Tarraco, Hyundai i30 N Fastback, test rabljenog BMW-a Serije 1...), usporedba crossovera gradske klase, dojmovi iz vožnje nove Toyote Camry te niz drugih zanimljivih tema. Dar svim čitateljima - knjižica o Senni na 52 stranice!

Uglavnom, i u ovom će se broju pronaći ponešto za svakoga. Ugodno čitanje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 01:08