NA PUTU PREMA LONDONU

JURNJAVA PO NJEMAČKOJ: Na autobahnu smo isprobali Renault Clio R.S.18, evo koliko 220 KS snažna francuska raketa može potegnuti!

 
 Fran Kurelac (Crospotter13)

Iako je posebna verzija Renaulta Clija R.S. koja na sebi nosi oznaku 18 (prema Renaultovom F1 bolidu iz kojeg crpi inspiraciju) stvorena za zavojite ceste, kada se nađete na njemačkom "autobahnu" i pod poklopcem imate 220 KS, a iza vas bruji standardni Akrapovičev ispušni sustav, grijeh je ne isprobati koliko ova francuska raketa može potegnuti. To sam odlučio i napraviti (naravno, u kontroliranim uvjetima, dionici bez ograničenja):

Prema službenim brojkama, maksimalna brzina iznosi 235 km/h, a brojčanik je u ovom slučaju pokazivao 230 km/h što je sasvim solidan rezultat s obzirom na popriličnu gužvu koja je uobičajena u Njemačkoj tokom dana. U jednom trenutku pored nas je prošao potpuno novi Porsche GT3 RS. S vozačem smo dogovorili "obračun" čim se promet "raščisti", a kako se Clio držao naspram 520 KS snažnog Porschea pogledajte pred sami kraj videa.

Sa testnim Clijom R.S.18 putujemo prema Londonu gdje krajem tjedna počinje Gumball 3000 s kojeg ćete na našem portalu moći gledati i čitati eksluzivne izvještaje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 07:40