ZBOGOM DIZELAŠIMA

KRENULO JE: Hamburg od sljedećeg tjedna uvodi zabranu ulaska starijim dizelašima!

 
 REUTERS

Hamburg, drugi najveći grad u Njemačkoj uvodi zabranu prometovanja starijih dizelaša već od sljedećeg tjedna! Vijest je to koju su upravo prenijeli gotovo svi njemački mediji. Dakle, nakon mnogo pisanja i "prijetnji", Hamburg je odlučio provesti riječi u djelo i već od sljedećeg tjedna uvodi se zabrana prometovanja starijih dizelaša koji ne zadovoljavaju Euro 6 normu.

Ako još niste upoznati s cijelom pričom oko zabrane dizelaša kliknite ovdje. Iako su se predviđali različiti scenariji i mnogi su vjerovali kako zabrane neće tako brzo stupiti na snagu, to očito nije tako. Prema prvim procjenama, zahvaćeno je 168.000 vozila. Oni koji unatoč zabrani odluče voziti riskiraju kaznu od 25 eura, odnosno 75 eura za kamione. Ipak, nije sve tako sivo za vlasnike dizela. Naime, kao što se i pretpostavljalo, za početak će samo određeni dijelovi biti pod "zabranom" za dizelaše. U Hamburgu će to biti tek dvije ulice ukupne dužine 2,3 kilometara u iznimno prometnom kvartu Altona na zapadu grada. Ipak, ova zabrana mogla bi dodatno poljuljati vjeru u dizelaše čiji je udio u prodaji sve manji.

REUTERS

Stručnjaci upozoravaju kako bi i ostali gradovi vrlo brzo mogli slijediti primjer Hamburga. U svakom slučaju, sa zanimanjem ćemo pratiti razvoj cijele priče s dizelašima u Njemačkoj...

IZVOR: Reuters

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 14:22