ZAR OPET?

MUKE BAVARACA S CURENJEM SLIKA: Ovo je novi BMW M8 Competition s preko 600 KS kojeg nismo trebali vidjeti još barem nekoliko mjeseci!

 
 German Car4um

Čini nam se da u BMW-u imaju ozbiljan problem s curenjem fotografija modela prije njihove službene premijere, a posljednji, ali možda i najekstremniji dosad je ovaj vezan uz novi M8, i to ne samo u M izdanju, već u posebnoj izvedbi Competition. Podsjetimo, novi M8 trebali smo vidjeti tek sljedeće godine, dok bavarski proizvođač Competition izvedbe i nekoliko mjeseci nakon "obične" M verzije. Dakle, sigurno je kako ovaj automobil nije trebao biti na internetu još neko duže vrijeme. Ipak, kao što smo rekli, BMW očito mora poraditi na svojoj unutarnjoj kontroli, budući da je na German Car forumu osvanuo niz fotografija koje nam u principu otkrivaju cijeli automobil.

Foto: German Car4um

Moramo priznati kako izgleda odlično, pogotovo u ovoj plavoj boji s karbonskim elementima i sjajno crnim detaljima. U odnosu na M850i koji je već predstavljen, M8 ima veće usisnike zraka, novi difuzor, karbonski splitter, nove naplatke i četiri nastavka ispušnog sustava. Sve to čini ga još agresivnijim i jedva čekamo vidjeti i službene fotografije. Ono što se zasad zna (osim samog izgleda koji je sada svima vidljiv) je da će ispod poklopca biti poznati 4,4-litreni twin-turbo V8 čija će snaga biti preko 600 KS što su potvrdili u BMW-u. Budući da je ovdje riječ o Competition izvedbi koja uvijek broji 25-30 KS više, moguće je da će brojke biti blizu 650 KS. Snaga se prenosi na sve kotače baš kao i kod M5, a više detalja bit će poznato kada BMW objavi službene slike. S obzirom na ovakvo curenje informacija, ne bismo se čudili da to naprave prije planiranog termina...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 03:58