USKORO SE OČEKUJE PREMIJERA

NOVA ŠKODA OCTAVIA: ovo su prve špijunske slike unutrašnjosti s modernim digitalnim kokpitom i neobičnom ručicom mjenjača!

 
 Motor1.com / CarPix

Škoda naveliko testiru novu generaciju Octavije, a sada su se internetom proširile slike koje otkrivaju prve detalje unutrašnjosti popularne češke limuzine. Da stvar bude bolja, u trenutku dok je fotograf CarPix-a slikao, na središnjem zaslonu bio je uključen izbornik na kojem je moguće vidjeti i sliku vanjskog dizajna automobila!

Foto: CarPix, Motor1.com

No, krenimo od same unutrašnjosti. Ispred vozača nalazi se digitalni kokpit koji će vjerojatno biti opcijski, a u središnjem dijelu nalazi se masivni zaslon osjetljiv na dodir. Ispod spomenutog zaslona nalazi se nekoliko prekidača, a dio koji pomalo „šokira” jest sama ručica automatskog mjenjača. Ona je naime minijaturna, a nas je odmah podsjetila na onu sa novog Porschea 911 (992). Moguće je da je riječ o privremenom rješenju, dok ćemo za pravi oblik morati pričekati (vrlo vjerojatno) salon automobila u Frankfurtu, no činjenica kako je i konceptna Cupra Formentor imala gotovo identičnu ručicu mjenjača (a riječ je također o modelu Volkswagen grupe), lako je moguće kako je ovo budućnost ručica mjenjača na modelima Volkswagen grupe opremljenima automatskim mjenjačem.

Iz dostupnih slika se čini kako će se postavkama ventilacije upravljati putem dodira, što će neke razveseliti, dok nekima to neće biti po volji. Ono što je sigurno je da će nova Octavia dobiti unaprijeđeni infotainment sustav i još cišće i naprednije motore. Što se tiče vanjskog dizajna, on je oktriven uz pomoć ikone modela koja se nalazi na središnjem zaslonu. Potvrđeno je tako da su se Škodini dizajneri odlučili igrati na „sigurno”, pa tako prednja svjetla više nisu razlomljena kao kod još uvijek aktualne generacije. Dizajnom čak podsjeća na veću Scalu, a za detalje vanjskog dizajna morat ćemo još malo pričekati. Iako još nije potvrđeno, nekako nam se čini da ćemo premijeru vidjeti na salonu u Frankfurtu koji svoja vrata u prvoj polovici rujna.

Foto: Motor1.com, CarPix

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:55