BROJ 818

NOVI AUTO KLUB OTKRIVA: Čekaju li doista Hrvate jeftini dizelaši u Njemačkoj, sve o popravku ksenona i svi detalji Rimčevog C_Two modela!

 
 Profimedia, Alamy

Najbrži auto magazin u zemlji nakon 14 dana ponovo je na kioscima i pun je materijala za sve istinske ljubitelje autoindustrije i svega vezanog uz automobile! U ovom broju tako vam donosimo sve tehničke detalje novog Rimčevog modela C_Two. Uz to, čekaju vas i svi ostali bitni noviteti iz Ženeve.

Istražili smo situaciju u Njemačkoj nakon povijesne sudske presude koja dopušta zabrane ulaska dizelaša u gradove. Kako će se spomenuta presuda imati utjecaj na prometovanje u njemačkim gradovima a samim time i odraziti na cijene dizelaša u Njemačkoj pročitajte u ovom broju.

Na usprednom testu ovaj put su se našli luksuzni kompaktni SUV modeli, pogledajte koji je i zašto najisplativija kupnja u klasi.

Isprobali smo revolucionarni Mazdin motor SykActiv-X koji troši poput dizelaša i tiho prede poput klasičnog atmosferskog benzinca te donosimo prve dojmove i detalje. Donosimo prve dojmove za upravljačem bavaraskog noviteta- BMW-a X2.

BMW

U okolici Marseilla provozali smo novi Citroen C4 Cactus s kojim se francuski proizvođač vraća svojim korijenima- udobnosti u vožnji.

Citroen

Ne manjka ni testova, pa se tako na prvom testu našao novi Dacia Duster s 1.5 dCi dizelašem i 4X4 pogonom.

Marko Miščević

Od ostalih testova izdvajamo test osvježene Honde Jazz 1.5 i-VTEC te Škode Karoq sa 1.6 TDI dizelašem od 115 KS.

U redakciju nam je stigao i Renault Zoe na maraton test te donosimo prve dojmove i detalje vezane uz punjenje i realni domet.

Marko Miščević

Na testu rabljenog našao se Audi A6 čiji je nasljednik upravo predstavljen u Ženevi, no nema sumnje da će i primjerak iz generacije na odlasku još dugo biti privlačan kupcima rabljenih automobila.

Audi A6 3.0 TDI quattro 2011. rabljeni
Marin Tomas

U rubrici servis čeka vas zanimljiva tema vezana uz probleme sa ksenon svjetlima. Umjesto da plaćate po nekoliko tisuća kuna za novi far, većina problema može se po popraviti po cijenama od 250 kuna.

Ivan Lacković

Za rubriku legende u Čakovcu smo pronašli sjajnu pronašli smo Afu Romeo 33 1.7 16V Quadrifoglio Verde koja kako u najboljim danima tako i danas pruža vrhunske vozne karakteristike i iskonske vozačke gušte za volanom.

Ivan Lacković

Za ljubitelje motosporta donosimo izvještaj sa prve runde zimskih testiranja u F1 kao i završnih testiranja u Kataru.

Uglavnom, i u ovom će se broju pronaći za svakog ponešto. Ugodno čitanje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:38