BROJ 833

NOVI AUTO KLUB: SVE O KAOSU NA DOMAĆEM TRŽIŠTU AUTOMOBILA NAKON PRELASKA NA WLTP, prijavite se na Eco Challenge, dar čitateljima tekućina za stakla!

 

Najbrži auto magazin u zemlji nakon 14 dana ponovo je na svim kioscima i pun je materijala za sve istinske ljubitelje autoindustrije i svega vezanog uz automobile na 100 stranica!

U ovom broju tako smo istražili što se zbiva u auto salonima i kako se domaći uvoznici prilagođavaju novom WLTP ciklusu koji je trebao ponudit realnije podatke o potrošnji, no izgleda da zasad stvara više glavobolja uvoznicima. Zašto na konfiguratorima nema modela koje tražite i zašto su cjenici još uvijek u izradi provjerite u ovom broju.

Vraća se Eco Challenge koji smo pretvorili u školu štedljive u dvodnevnu vožnju po najljepšim cestama Istre i to za upravljačem štedljive Opel Astre 1.6 CDTi. Osim toga, svi čitatelji na dar dobivaju Sonax tekućinu za stakla!

Čekaju vas i prvi detalji o novom Seatovm SUV-u Taracco koji premijeru ima u Parizu. Na usporednom testu ovaj smo put usporedili potpuno različite modele koji imaju jednu zajedničku poveznicu - cijenu do 200.000 kuna.

Ekskluzivno iz San Francisca - glavni urednik Hrvoje Tomić prisustvovao je premijeri Audijevog prvog električnog modela e-Tron. pročitajte njegove dojmove o novom Audiju kao i promišljanje o činjenici kako i veliki igrači auto industrije užurbano predstavljaju potpuno električne serijske automobile koje ćemo već sutra moći birati u salonima automobila.

Jeep

Na Siciliji smo isprobali osvježeni Jeep Cherokee, dok smo kultni Transfagarasan odvozili s Mazdom MX-5 koja ispod pokloca skriva 184 KS snažan atmosferac od dvije litre. Ne manjka ni testova, pa se tako na prvom testu našao novi Hyundai Sante Fe s dizelskih 200 konja, pogonom na sve kotače i najboljom opremom. Od ostalih testova izdvajamo test Alfe Giulije s dizelašem od 150 KS i automatskim mjenjačem, osvježenog Peugeota 108 kao i Renaulta Kadjara 1.6 dCi X-Tronic.. Usto, na maraton test nam je stigla Škoda Karoq s 1.0 TSI benzincem od 115 KS pa donosimo i prve dojmove iza volana.

Ivan Lacković

Rubrika rabljeni ovaj put je rezervirana za Jaguar XE, a u rubrici servis doznajte sve o uređaju Mobileye koji možete naknadno ugraditi u automobil, a upozorava vas na neplanirani izlazak iz vozne trake, prekoračenje brzine, opasnost od naleta na vozilo ispred... Za ljubitelje motocikala donosimo test Harley-Davidsona Sportster 1200 Forty-Eight Special.

Ivan Lacković

Naši putopisci u jednom su mahu prošli našu Jadransku magistralu koju strani mediji često smještaju na popis najljepših panoramskih prometnica u svijetu i pritom uživali u vožnji po savršenom asfaltu za upravljačem Nissana X-Trail.

050818.
Na fotografiji:
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX
Željko Puhovski / CROPIX

ABS-Versuche im Werk Stuttgart-Untertürkheim der Daimler-Benz AG. Vergleich des Bremsverhaltens von S-Klasse Limousinen der Baureihe 116 mit (rechts) und ohne Anti-Blockier-System auf nasser Fahrbahn. 

ABS testing at the Stuttgart-Untertürkheim plant of Daimler-Benz AG. Comparison of the braking performance of S-Class saloons (model series 116) with (right) and without anti-lock braking system on a wet road surface.
Daimler AG / Daimler AG

U vremeplovu vas čeka priča o 40 godina ABS-a, dok za ljubitelje motosporta donosimo izvještaj sa utrka F1 u Singapuru i MotoGP-a u San Marinu. Uglavnom, i u ovom će se broju naći ponešto za svakoga. Ugodno čitanje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 12:10