AKTUALNO

OVO JE NOVI BMW SERIJE 1: Praktičniji, atraktivniji i sa prednjim pogonom!

 
 BMW

Nakon mnogih najava, BMW je noćas predstavio potpuno novu generaciju svojeg najmanjeg modela - Serije 1. Treća generacija sa sobom nosi mnoštvo novosti. Tako je najvažnija informacija vezana uz pogon i plaftormu. Novi BMW Serije 1 postavljen je na FAAR platformu i koristi prednji pogon, odnosno xDrive pogon na sve kotače u najsnažnijoj M135i izvedbi.

Foto: BMW

Treća generacija u ponudi će biti samo sa 5 vrata, a zanimljivo je kako je ovaj put jedan od glavnih aduta ovog modela praktičnost - na stražnjoj klupi nudi se 19 mm više mjesta za glavu i čak 33 mm više mjesta za koljena. Povećan je i prtljažnik, sa 360 litara na 380 litara, a ta brojka spuštanjem sjedala raste na 1200 litara. Za dodatnu praktičnost brine se električno otvaranje prtljažnika, prvi puta dostupno na Seriji 1.

BMW

Što se tiče vanjskog dizajna, mnogo toga već je bilo oktriveno zbog curenja fotografija, a sada napokon možemo vidjeti cijelu i jasnu sliku. Automobil djeluje mišićavije i masivnije nego prije, a tu su i sada već neobilazni bubrezi "na steroidima". U ponudi će biti nekoliko paketa vanjštine, dok kupci mogu birati i između naplataka od 16 do 19 cola.

Unutrašnjost je modernizirana, pa se tako uz najnoviji iDrive sustav ističe i digitalni kokpit ispred vozača kao i ambijentalno osvjetljenje. Središnji dio pritom jako podsjeća na veću Seriju 3...

Što se motora tiče, u ponudi će na početku prodaje biti tri dizelaša i dva benzinca snage od 116 KS do 306 KS. Naravno, u tom slučaju govorimo o verziji M135i sa 2,0-litrenim TwinPower turbobenzincem koji uz spomenutih 306 KS nudi 450 Nm okretnog momenta. Još jedna od novosti je i inovativni ARB sustav kontrole proklizavanja preuzet s električnog modela i3. Premijera za javnost bit će na salonu u Frankfurtu, dok bi prodaja trebala krenuti krajem godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:41