FOTO, VIDEO

POLICAJCI OSTALI U ČUDU! Zaustavili vozilo zbog krivudanja pa za volanom pronašli 5-godišnjeg dječaka! 'Krenuo sam u Kaliforniju kupiti Lamborghini!'

 
 Youtube screenshot

Policajac Rick Morgan iz Utaha taj će trenutak sigurno pamtiti cijeli život. Naime, dok se vozio autocestom u blizini gradića Ogdena prema jugu primijetio je kako jedan SUV vozi malo manje od 50 km/h premda je dozvoljeno 110 km/h te da se kreće kroz više traka.

To mu je bilo sumnjivo i pomislio je kako je riječ o bolesnoj osobi, nekome u nevolji ili pak o vozaču pod utjecajem opijata.

Međutim, kad je zaustavio SUV i prišao mu imao je što za vidjeti: za upravljačem je sjedio petogodišnji dječak kojem je glava dok je sjedio na vozačkom sjedalu jedva sezala preko upravljača.

Dječak je bio na rubu suza, a Morgan mu je pomogao ugasiti automobil te mu je dječak rekao kako ima pet godina te da je nakon svađe s majkom uzeo ključeve od SUV-a i krenuo u Kaliforniju kako bi kupio Lamborghini. Premda je u džepu imao tek tri dolara to ga nije smelo u njegovom naumu.

Dobra je stvar da je od kuće u kojoj stanuje do zaustavljanja od strane policije vozio tek pet minuta, no i to je moglo biti bilo dovoljno da se dogodi nesreća pa je na kraju i sve dobro završilo.

"Sjedio je na prednjem rubu sjedala tako da je mogao doći do papučice kočnice kako bi zaustavio automobil, pa sam mu pomogao da parkira sa strane i ugasio vozilo. Odmah smo počeli tražiti način kako bismo kontaktirali njegove roditelje", rekao je policajac Rick Morgan za KSL.

Kad su vlasti kontaktirale dječakove roditelje, dobili su potvrdu o njegovoj dobi, a istovremeno su saznali i da je njegov stariji brat trebao čuvati dječaka dok su oba roditelja na poslu.

Mališan je nekako uspio pronaći i uzeti ključeve od vozila i odvesti se u pokušaju da mu ostvare snovi o kupovini Lamborghinija.

Roditelji su policiji rekli da dječak nikada prije nije vozio vozilo i da nisu imali s njim nikakvih problema prije ovog incidenta.

Pravo je čudo da je petogodišnjak bez vozačkog iskustva uspio voziti pet minuta od kuće i prešao na autocestu bez nezgode, no, kako pokazuju snimci policije dječak nije imao potpunu kontrolu nad automobilom.

"Zato, ako imate dijete za koje postoji velika opasnost da zgrabi ključeve i sjedne za volan, to morate donekle ublažiti pazeći da ključevi ne budu lako dostupni", dodao je poručnik Nick Street.

Na koncu, srećom nitko nije ozlijeđen, niti je oštećena imovina, no vrlo je vjerojatno da će odvjetništvo okruga Weber ipak podnijeti tužbu protiv roditelja za nemar...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 16:09