FOTO

PRAKTIČNA I KRCATA TEHNOLOGIJOM: Ovo je nova Mercedesova B-klasa!

 
 Daimler AG

Mercedes je danas predstavio niz novih modela svjetskim novinarima u Parizu. Jedan od njih je i potpuno nova B-klasa. Model koji se za kupce bori s BMW-om 2 Active Tourer dobio je novo lice i mnoštvo tehnologije. U Mercedesu ističu kako će se u svojoj klasi istaknuti upečatljivim dizajnom.

Foto: Daimler AG

Pritom prije svega misle na nova LED svjetla, masivnu masku i stražnji spojler koji nisu uobičajeni u ovoj klasi. Ipak, najviše novosti ima u unutrašnjosti. B-klasa je velik dio komponenti preuzela iz A-klase, što je odlična stvar ako uzmemo u obzir da A-klasa ima jednu od najinovativnijih unutrašnjosti u klasi. Tako vozač i putnici mogu uživati u pogledu na dvostruki zaslon i otvore ventilacije u obliku turbina, a tu je i MBUX sustav koji koristi umjetnu inteligenciju i kojim se može upravljati glasom, što je dosad bilo rezervirano za vozila više klase. Ostaje pitanje - dolaze li ovakvi ekrani serijski? Odgovor je - da. Doduše, ne kao u varijanti na slici, već se nude dva manja 7-inčna zaslona. Sljedeća opcija je jedan 7-inčni i jedan 10,25-inčni zaslon, dok vrh ponude čine dva 10,25-inčna zaslona i head-up zaslon.

Zahlreiche Weltpremieren auf der Paris Motor Show mit der Sängerin Lèa Paci: Auf der Mondial de l‘Auto Paris 2018 präsentiert Mercedes-Benz gleich fünf neue Fahrzeuge und zwei showcars der Weltöffentlichkeit. GLE, B-Klasse, A-Klasse Limousine, A 35, EQC und die Showcars smart forease und Vision EQ Silver Arrow. 

Multiple World Premieres at the Paris  Motor Show with the singer Lèa Paci: Mercedes-Benz is presenting no fewer than five new vehicles and two showcars to global audiences at the 2018 Mondial de l’Auto Paris.  GLE, B-Class, A-Class Sedan, A 35, EQC and the showcars smart forease and the Vision EQ Silver Arrow.
Daimler AG

Osim na dizajn, pazilo se i na praktičnost; nova B-klasa broji između 455 i 705 litara prtljažnog prostora, odnosno do 1540 litara kada se preklope stražnja sjedala.

Za ljubitelje dizelaša u ponudi su sljedeće opcije: 1,5-litreni dCi od 115 KS te 2,0-litreni dizelaš od 150 KS ili 190 KS. Dostupni su i benzinski 1,33-litreni četverocilindraši snage 136 i 163 KS. U Mercedesu napominju kako će uskoro biti dostupne i ostale verzije, kao i 4Matic pogon na sve kotače. Prodaja počinje početkom prosinca, dok se prve isporuke očekuju početkom iduće godine...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:47