AKTUALNO

PROMJENA U POSLOVANJU: Audi ukida TT, umjesto njega stiže novi električni model, a do 2025. godine svaki drugi Audi bit će SUV!

 
 Audi

Osvježeni Audi TT koji smo imali prilike vidjeti na salonu u Parizu prošle godine neće imati svog nasljednika. Naime, na sastanku uprave u Njemačkoj odlučeno je kako model TT odlazi u povijest. Razlog? U Audiju napominju kako se žele fokusirati na ključne projekte, a TT očito nije među njima. Naravno, cilj je zadovoljiti potrebe tržišta i nastaviti se razvijati u skladu s trendovima. A trendovi su prilično jasni – SUV modeli i elektrifikacija. Tako se već spominje da će nasljednik doći u obliku električnog modela. Dakle, iz ovog segmenta ipak neće u potpunosti izaći, već će promijeniti vrstu pogona.

The Audi e-tron in Abu Dhabi,
Static photo, 
Color: Siam beige
Audi

Ofenziva električara i SUV-ova će se nastaviti, pa bi tako trebali vidjeti čak 7 novih SUV izvedbi (nagađa se da su među njima Q3 Sportback, SQ8, RS Q8, e tron Sportback...). Do 2025. godine „svaki drugi Audi bit će SUV”, a velik broj njih imat će električni pogon. U planu je pet električara do 2020. godine, a do 2025. godine ta bi brojka mogla narasti na planiranih 20 komada. Što će se dogoditi s Audijevim superautomobilom – modelom R8, zasad nije poznato, budući na sastanku nije postignut jasan dogovor oko budućnosti ovog modela (i pogona). Mi se iskreno nadamo da ćemo vidjeti nasljednika s turbobenzinskim motorom...

Audi

Izvor: Audi

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:41