DRŽAVA ČASTI, ALI JOŠ KRATKO

PROVALJEN TRIK: Evo kako sasvim legalno izbjeći plaćanje upravne pristojbe pri kupnji rabljenog i uštedjeti nekoliko tisuća kuna

U proteklih godinu i pol Hrvati su darovali čak 56.875 rabljenih, a razlog tome u većini slučajeva je puka financijska korist. Tim manevrom se, naime, sasvim legalno može izbjeći plaćanje upravne pristojbe pri stjecanju. Zašto to sad pišemo? Država je shvatila da ovako gubi milijune, pa svi koji žele profitirati trebaju požuriti i preduhitriti izmjenu zakona
 Ivan Lacković

Hrvati su, ispada, šire ruke od Djeda Mraza i svetog Nikole zajedno... Takav se barem dojam stječe nakon uvida u podatke Porezne uprave, koji pokazuju da su naši ljudi u posljednjih godinu i pol jedni drugima darovali čak 56.875 rabljenih. Riječ je o zbilja nestvarnoj brojci, posebno kad se zna da je u istom razdoblju vlasnikom rabljenog postalo 339.037 vozača. Pa tako ispada da je njih tek 282.162 svoj automobil platilo, dok je njih gotovo 17 posto ili svaki šesti do svojeg rabljenog došao pukim dobročinstvom svojih bližnjih. No, kad se malo zagrebe ispod površine vidi se da za takvo stanje stvari ipak nije zaslužna neka nadnaravna darežljivost nas Hrvata, nego puka financijska korist koja se uz darovni ugovor nudi kupcima rabljenih. Tako, naime, mnogi izbjegavaju plaćanje upravne pristojbe pri stjecanju rabljenih, čiji su obveznici plaćanja inače svi kupci rabljenih na koji se ne plaća PDV. Sve detalje i detaljan opis radnji koje morate poduzeti kako bi izbjegli plaćanje upravne pristojbe prilikom kupnje rabljenog čitajte u novom broju Auto kluba koji je na svim kioscima.

Željko Puhovski / CROPIX

Osim spomenute teme, u novom ćete broju naći detalje novog rigoroznijeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama koji donosi osjetno veće kazne za prebrze i za sve one koji voze pod utjecajem alkohola. Tu je i reportaža sa Grobnika na kojem je novi asfalt postao glavni mamac dolaska svih onih željnih dobre i brze vožnje.

Dar čitateljima - uz novi broj dobivate i Sonax koncentrat za pranje vjetrobranskog stakla koji će vam dobro doći u ovim ljetnim mjesecima.

U okolici Frankfurta sjeli smo za upravljač jednog od potencijalno najzanimljivijih SUV automobila kompaktne klase - Mazde CX30 i donosimo prve detalje.

Mazda

Tu su i dojmovi iz vožnje osvježenog Audija A4 pete generacije koji donosi vidljive promjene.

Audi

Ne manjka ni testova, pa se tako na prvom testu našao Range Rover Evoque 2.0 TD4 R-Dynamic SE, drugo izdanje najprodavanijeg Land Rovera u klasi.

Ivan Lacković

Od ostalih testova izdvajamo test nove Mazde 3 Sedan sa benzincem od 122 KS te Volkswagena Golfa VII u posebnoj Rabbit izvedbi s dizelašem od 115 KS koji se nudi za 149.900 kuna.

VW

Test rabljenog rezerviran je za Opel Corsu E koju uskoro mijenja nova generacija, dok u rubrici servis donosimo sve o poliranju stakala. Naime, najobičnijim poliranjem za 700 kuna moguće ih je vratiti u punu formu!

Ivan Lacković

Ljubitelji tehnike moći će pročitati sve detalje novog Mercedes-AMG motora M139 koji je i službeno najsnažniji četverocilindraš na tržištu koji broji 211 KS po litri!

Mercedes-AMG

Tu je i intervju sa organizatorom Svjetskog susreta Spačeka koji će se krajem sprnja održati u Samoboru.

Marko Miščević

Uglavnom, i u ovom će se broju pronaći ponešto za svakoga. Ugodno čitanje!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 21:30