OSVANUO NA INTERNETU

PRVE FOTOGRAFIJE! OVO JE NOVI PEUGEOT 508 koji plijeni karakternim izgledom i tehnologijom

Premijera Peugeotove limuzine zakazana je za skorašnji salon automobila u Ženevi, no nekoliko službenih fotografija jutros se pojavilo na internetu na internet stranici motofilm.pl
 Peugeot

Limuzinama srednje klase već etabliranim na tržištu poput VW Passata, Renaulta Talismana i Opela Insignije od jeseni će se na cestama pridružiti i potpuno novi Peugeot 508 koji premijeru doživljava na skorašnjoj premijeri u Ženevi. Prošlo je već sedam godina od kada je predstavljena aktualna generacija 508, a potpuno novi obiteljsko poslovni Peugeot jako se dobro pripremio za "fresh start". Prve službene fotografije otkrivaju da će francuska limuzina ponovno biti jedna od dizajnerski najatraktivnijih u klasi, no to je samo prvi adut.

Foto: Peugeot

Zanimljivo je primjerice, da Peugeot nije pratio sveprisutan trend stalnog rasta karoserije, a dužina je naime skraćena za priličnih osam centimetara: s 483 koliko je mjerio dosadašnji model, na kompaktnijih 475 cm. Istovremeno je visina smanjena za punih šest centimetara (na gotovo sportskih 140 cm), a širina je povećana za dva centimetra (186 cm). Prtljažnik pritom mjeri 487 litara što nije rekordno, ali je solidno. Tako novi Peugeot 508 stiže s jednim od najdinamičnijih krojeva u klasi tradicionalno začinjenim brojnim zanimljivim detaljima. Privlačan izgled podrazumijeva i svu suvremenu sigurnosnu i multimedijsku podršku. Poznato digitalizirano vozačko okruženje (i-Cockpit) našlo je svoje mjesto i u velikom Peugeotu, naravno, uz još napredniju tehnologiju, veći zaslon, finije materijale.

Ukupna težina manja za u prosjeku 70 kilograma što će osigurati dinamičnije karakteristike vožnje. U motornoj ponudi bit će zastupljeni dizelski 1.5 (130 KS) i 2.0 (160 i 180 KS) te turbobenzinski 1.6 (180 i 225 KS). Više informacija i više fotografija bit će dostupno nakon skorašnje premijere.

*Napomena: Peugeot je u međuvremenu objavio i službene slike pa možete uživati u galeriji sa fotografijama visoke rezolucije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 08:02