AKTUALNO

PRVE VOŽNJE POD MASKIRNOM FOLIJOM: osvježena Mercedesova E-klasa dolazi s novim izgledom i čak 7 plug-in hibrida ispod poklopca!

 
 Daimler AG

Mercedes je odabranim novinarima u Vegasu predstavio osvježenu E-klasu, ali pod maskirnom folijom. Naravno, obrisi automobili ipak su jasno vidljivi, a iako je riječ o tek „facelift” modelu, promjena će biti. Krenimo od vanjskog izgleda – na prednjem dijelu nalaze se nova maska i nova LED svjetla, a tu je i niz novih sigurnosnih sustava poput naprednog aktivnog tempomata koji može prepoznati gužvu prije nego što je ona vidljiva vozaču, što je posebno korisno primjerice na obilaznicama ili autocestama. Nadalje, stražnji dio dobio je potpuno nova horizontalna svjetla, baš kao i primjerice A-klasa Sedan. Više detalja oko izgleda ipak će biti poznato kada maskirna folija bude skinuta (sam datum još nije potvrđen).

Foto: Daimler AG

Unutrašnjost je vizualno slična – ističe se tek novi dizajn volana koji će sada biti u skladu s novim modelima njemačkog proizvođača. Ipak, ono što na prvu nije vidljivo a iznimno je značajno – nova E-klasa dobiva MBUX infotainment sustav koji koristi umjetnu inteligenciju, a koji je svoju premijeru imao u novoj A-klasi.

Što se tiče pogona, potvrđeno je da će se ispod poklopca naći čak 7 plug-in hibrida. Uz to, u ponudi će biti i mild-hibridi s 48-voltnim EQ Boost električnim sustavom. Jasno, sve u cilju povećanja efikasnosti i smanjenje ukupne emisije CO2 u gami Mercedesa. Za ostale detalje čekamo službeni premijeru koja bi mogla uslijediti uskoro...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:32