AKTUALNO

PRVI TEASER NOVE OPEL CORSE: Ovo su LED Matrix svjetla koja će se ugrađivati u šestu generaciju koja stiže krajem godine!

 

Opel će krajem ove godine predstaviti novu, šestu generaciju Corse. Iako nas do predstavljanja dakle dijeli nekoliko mjeseci, njemački je proizvođač odlučio javnosti pokazati kako će izgledati svjetla nove generacije. Uz dobro poznati svjetlosni potpis kakvog smo već vidjeli na novim Opelovim modelima (Insignia, Grandland X, Crossland) tu je i, za ovu klasu automobila inovativna IntelliLux LED Matrix tehnologija.

Sljedeća generacija tako će donijeti revoluciju na području osvjetljenja u segmentu malih automobila budući da će prvi će put dolaziti s tim prilagodljivim LED sustavom prednjih svjetala koja ne zasljepljuju, a koji je zadivio stručnjake i kupce od svog predstavljanja u aktualnoj verziji Opel Astre.

„Ove godine slavimo 120 godina proizvodnje automobila, a time i 120 godina inovacija za sve“, rekao je glavni izvršni direktor Opela Michael Lohscheller. “Uvijek smo nastojali učiniti vrhunske tehnologije dostupnima svima. To je naša misija i motivacija koja se posebno odnosi na iznimno popularne modele, kakav je Opel Corsa. ” Kupci i stručnjaci već su oduševljeni tehnologijom svjetala IntelliLux LED Matrix u kompaktnim automobilima Opel Insigniji, modelu sa samog vrha ponude, i Astri. U Europi je 20 posto vozača Astre i 60 posto kupaca Insignije naručilo taj inovativni sustav. Prednja svjetla s matricom koja ne zasljepljuju automatski se i stalno prilagođavaju prevladavajućoj prometnoj situaciji i okruženju. Promet koji ide u susret našem automobilu i vozila ispred jednostavno se „izrezuju“ iz osvijetljenog područja. Zasljepljivanje je svedeno na minimum i vozači mogu uživati u optimalnoj vidljivosti, a sve će to biti uskoro dostupno i s novom generacijom Opel Corse.

Još jedna novost vezana je uz elektrifikaciju Corse. Naime, po prvi put će biti dostupna u posve električnoj varijanti. Izvršni direktor Opela obećava da će cijena biti konkurentna: „S novom Corsom učinit ćemo električnu mobilnost dostupnom mnogim kupcima – bit će to pravi električni automobil za običnog čovjeka.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 10:14